Jsem šťastný, jak jsme se v sezoně prezentovali | SK Slavia Praha
Více

Jsem šťastný, jak jsme se v sezoně prezentovali

Sešívaní díky remíze na hřišti ostravského Baníku získali po roční pauze další ligový titul. „Nebyl to top výkon, věřil jsem ale, že to dotáhneme. Byl jsem klidný,” říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Je to úleva, všechno mi dojde až postupem času. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Samozřejmě jsou to krásné pocity, soutěž byla dlouhá. Jsem rád, že jsme udělali jsme radost mnoha lidem,” řekl těsně po zápase na Baníku trenér Jindřich Trpišovský.

Utkání v Ostravě branku nepřineslo, v závěrečných minutách měl navíc Baník několik nebezpečných akcí. Trenér byl ale dle svých slov celé utkání relativně klidný. „Člověk to vnitřně prožívá, na druhou stranu ale věřím mužstvu. Cítil jsem, že po těch těžkých týdnech jsme si na hřišti dovolili věci, které nás zdobily celou sezonu. Strach jsem měl jenom u standardních situací Baníku, Holzer s Hrubým je kopou výborně. Nebyl to top výkon, ale věřil jsem, že to dotáhneme. Byl jsem klidný,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

Slávisté mají na kontě jedno kolo před koncem soutěže 80 bodů a tříbodový náskok na druhou Plzeň. „Jsem šťastný, jak jsme se prezentovali. Nevybavuji si v sezoně žádnou krizi. Když se něco nepovedlo, vždy jsme na to v následujícím týdnu dokázali reagovat. Jsem opravdu rád i za ty milníky, titul jsme získali s nejvíce body a vstřelenými brankami. Z 35 kol jej ale slavíme až v předposledním,” říká sešívaný trenér. „Klobouk dolů před Plzní, že s námi držela krok. Chci pogratulovat Pavlu Vrbovi, jeho návrat do Plzně je neuvěřitelný. Nutili nás dostat ze sebe to nejlepší, byl to nesmírně těžký soupeř. Někteří lidé jeho práci možná podceňují. Body, které jsme v sezoně získali, naznačují to, že jsme museli udělat opravdu vše, abychom se stali šampiony.”

Sešívané během sezony zdobila především skvělá bilance na venkovních hřištích, na kterých byla Slavia suverénně nejlepším celkem v soutěži. „Sezona je dlouhá, je to jeden z důležitých aspektů. Nesmíte mít ale žádnou slabinu, pokud ji máte, nedotáhnete to k titulu. Pokud jsme se něčím vyznačovali, tak především tím, že jsme neměli nějakou výrazně slabší stránku. Odvalit z cesty všechny překážky dokáže jen ten nejlepší,“ ví Jindřich Trpišovský.

„Jsou tu momentálně tři silné kluby, Plzeň to ukazuje i v Evropě. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme mít 80 bodů, byl bych nadšený. Ono to ale nakonec na titul stačí jen těsně. Život přináší spoustu smutku, když ale vidíte, že lidé brečí radostí, žene vás to dopředu,” těší slávistického kouče. „Před čtyřmi lety jsem se v lize objevil ani nevím jak. Kdyby mi někdo řekl, že budu mít šanci na double, nevěřil bych mu. Ve velkém klubu musíte pořád vyhrávat a jsem rád, že jsme se časem k titulu prostříleli. To je pro mě i pro tým největší zadostiučinění.”

Sezona ale ještě není u konce, slávisty už ve středu čeká finále ligového poháru, ve kterém opět nastoupí proti ostravskému celku. „Nejsem naivní, abych si myslel, že hráči nebudu slavit. Postupem času to z nich snad po cestě vyprchá. Proto máme v pondělí v odpoledních hodinách normální trénink. Baník ukázal, že je silný mančaft. Je to na klucích, domů je doprovázet nebudu, ve středu i v neděli ale chceme vyhrát a důstojně dohrát sezonu. Teď to oslavíme, v pondělí už se ale budeme soustředit na finále,” má jasno trenér Slavie.

„Finále bude úplně jiný zápas, hraný v jiném prostředí. Před utkáním v Ostravě jsme si zdůrazňovali, že musíme vyhrát, šlo ale především o to nedostat gól. V Olomouci bude to nastavení trochu jiné, tam gól musíme dát. Určitě také nastoupí Milan Baroš, ten dá zápasu jiné grády. Bude to těžké utkání,” ví Jindřich Trpišovský.

Díky zisku titulu mají navíc sešívaní už teď jistotu základní skupiny v příštím ročníku Evropské ligy, v předkolech Ligy mistrů je navíc čeká pouze jeden soupeř. „Tohle jsem ještě vůbec nevnímal. Od toho máme šéfa, který vždy myslí půl roku dopředu. Jsme kousek od doublu a myslím jen na to, jak to ve středu zvládnout. Pak je ještě derby, letní pauza, příprava. Kvůli trávě začínáme dvakrát venku, mnoho hráčů bude na reprezentačních srazech. Čeká nás spousta věcí, na které myslíme dopředu. Champions League mám až někde vzadu v hlavě,” uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články