Lezec Adam Ondra se vrátil do čela pořadí Světového poháru, v Mnichově byl v boulderingu druhý

Sportovní lezec Adam Ondra obsadil na Světovém poháru v Mnichově druhé místo v boulderingu a vrátil se do čela průběžného pořadí této disciplíny. Český reprezentant se potřetí z pěti závodů prosadil na stupně vítězů. Zvítězil Rakušan Jakob Schubert.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lezec Adam Ondra (archivní foto)

Lezec Adam Ondra (archivní foto) | Foto: JOHANN GRODER | Zdroj: EXPA Pictures

Ondra, sběratel medailí z mistrovství světa i nově přelezených cest v přírodě, zahájil sezonu vítězstvím ve švýcarském Meringenu. Pak byl druhý v Moskvě, ale po návratu onemocněl a závod v Čchung-čchingu vynechal.

V dalším čínském městě Wu-ťiangu se pak šestadvacetiletý rodák z Brna nedostal do finále a po 14. místě ho v čele seriálu vystřídal Japonec Tomoa Narasaki. Ten ale v Mnichově chyběl a český reprezentant se na první příčku vrátil.

Ondra vyhrál semifinále, ve finále byl ale lepší Schubert, úřadující mistr světa v kombinaci, v níž budou lezci za rok v Tokiu usilovat o premiérové olympijské medaile.

SP ve sportovním lezení v Mnichově - bouldering:
Muži:
1. Schubert (Rak.), 2. Ondra (ČR), 3. Hojer (Něm.), ...v kvalifikaci 43. M. Stráník, 65. Konečný, 71. Volf (všichni ČR).

Ženy:
1. Garnbretová (Slovin.), 2. Gibertová (Fr.), 3. Kramplová (Slovin.), ...v kvalifikaci 53. Bulenová, 61. Adamovská, 67. Smetanová, 69. Širůčková (všechny ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme