Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Mámu (†32) rozdrtilo auto, když chtěla vytáhnout syna (5). Byla prý podruhé těhotná!

Aktualizováno -
20. května 2019
07:06
Autor: Kristýna Beránková, lm - 
19. května 2019
20:32

Strašná tragédie se odehrála v sobotu v podvečer v Kamenickém Šenově na Českolipsku. Špatně zabrzděné auto se samovolně rozjelo, matka (†32) se z něho snažila vytáhnout syna (5), ale vůz ji při tom rozdrtil. Záchranáři už ženě, která byla údajně v pátém měsíci těhotenství, nedokázali pomoci.

Žena zaparkovala svůj vůz značky Ford Explorer v kopci u místní večerky a vystoupila. Na zadním sedadle ještě seděl její malý syn. Jenže dvoutunový vůz s automatickou převodovkou nebyl zřejmě správně zabrzděný, rozjel se a začal couvat. Vyděšená maminka se vrhla k zadním dveřím. „Chtěla za každou cenu vyndat kluka ze sedačky, ale auto se stočilo a přimáčklo ji na strom,“ popsala sousedka.

Chlapečkovi se naštěstí nic nestalo. „Nemohla vědět, kde se auto zastaví, proto se asi tak snažila. Dole je potok a hned hlavní silnice… Je to strašné neštěstí,“ vrtí hlavou sousedka. Žena měla žít ve Sloupu v Čechách, do Kamenického Šenova přijela navštívit rodinu. Podle svědků TV Nova měla být navíc zhruba v pátém měsíci těhotenství.

Ačkoliv nešťastné ženě ihned přispěchali na pomoc svědci a následně o její život bojovali zhruba hodinu i záchranáři, velmi vážným zraněním na místě podlehla. „Policisté budou zjišťovat, proč a za jakých okolností se zaparkované vozidlo dalo do pohybu,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Kromě zapomenuté nebo špatně zatažené ruční brzdy mohlo jít i o technickou závadu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání