Hlavní obsah

Olympijská vítězka fandila hokejistům proti Rakousku. Oblékla dres svého dědy

Bratislava

České sportovní hvězdy se v bratislavské hale střídají jako na běžícím pásu. Ve vášnivou hokejovou fanynku se na letošním mistrovství světa po rychlobruslařské legendě Martině Sáblíkové v neděli proměnila další olympijská vítězka. V hledišti vydatně povzbuzovala snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká, která loni z Pchjongčchangu přivezla dvě zlata.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ester Ledecká fandila českému týmu při utkání s Rakouskem.

Článek

„Hrozně se mi to líbilo, kluci odvedli fantastickou práci. Ale já jim budu fandit, i když budou prohrávat," hlásila sněhová obojživelnice, která na zápas proti Rakousku oblékla bílý dres národního týmu se lvíčkem na prsou, v němž válel její děda Jan Klapáč, bývalý hokejový reprezentant a světový šampion z roku 1972.

Do hlediště usedla spolu s maminkou Zuzanou a otcem Jankem Ledeckým. Když se ve třetí třetině objevila na videokostce, sklidila od zaplněných ochozů mohutný aplaus.

Osmigólovou kanonádu si užila. Utkání prožívala, hodně fandila a hokejistům věštila na šampionátu úspěch. „Věřím jim. Mají mě na své straně," tvrdila Ledecká. S hokejovou reprezentací je tak trochu osudově spojená nejen přes dědu.

Své zázračné olympijské zlato v lyžařském super-G totiž loni v Koreji vybojovala ve stejný čas, kdy hokejisté sváděli důležitý souboj ve skupině s Kanadou, kterou udolali až po nájezdech. A když se během druhé třetiny hokejového duelu po celém Pchjongčchangu rozlétla zpráva o senzačním českém triumfu, fanoušci v olympijském oblečení začali otáčet své bundy naruby, aby zářila zlatá podšívka.

Osm gólů a výhra super, ale nesmí se opakovat ta zbytečná vyloučení, ví Dominik Kubalík.

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Reklama