Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neděle s PMJ

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zadrželi o víkendu dva muže, kteří jsou podezřelí hned z několika trestných činů. 

V neděli 19. května chvíli po čtvrté hodině ráno zadrželi policisté pohotovostní motorizované jednotky podezřelého, který se vloupával do jednoho z přízemních bytů v ulici Karenova v Praze 5. Hlídku na místo vyslal operační důstojník na základě přijatého oznámení od pozorného občana. Tomu neuniklo podivné chování muže, kterak páčí násadou od krumpáče okno. Ačkoliv se dvaašedesátník snažil spasit útěkem poté, co si hlídky všiml, nepodařilo se. Po chvíli pronásledování byl zadržen. Důvod svého jednání vysvětlil tím, že si chtěl krádeží přilepšit, neboť zjistil, že majitel bytu před časem zemřel.

O dvanáct hodin později zastavili péjáci v ulici Za viaduktem v Praze 7 řidiče motorového vozidla, kterému evidentně nevadilo, že drží volant jedoucího vozidla, ačkoliv má až do poloviny září následujícího roku vysloven zákaz řízení. A to nebylo všechno. Policisté na místě také zjistili, že dotyčné vozidlo bylo opatřeno registračními značkami, které procházely evidencí jako odcizené. Stejný osud měla i škodovka, ve které muž brázdil ulice metropole. Její krádež nahlásil majitel ze středních Čech o dva dny dříve.

Na základě těchto skutečností byl jedenatřicetiletý muž na místě zadržen a předveden k dalším úkonům na policejní služebnu.

Policisty v průběhu vyšetřování bude samozřejmě zajímat, jak se muž k odcizenému vozidlu a odcizeným registračním značkám dostal.

Pokud budou oba podezřelí muži odsouzeni, hrozí jim tresty odnětí svobody až na několik let.

por. Mgr. Jan Rybanský - 20. května 2019

Odkazy do noveho okna

fotografie 1

fotografie 1 

Detailní náhled

fotografie 2

fotografie 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem