Těžká cesta k milionům. Slavia i Plzeň znají možné soupeře, červenobílým hrozí Ajax

jšk
20. 5. 2019 15:58
Na semifinalistu letošního ročníku může narazit pražská Slavia v boji o účast v základní skupině Ligy mistrů. Stejně jako Plzeň nebude nasazená, nicméně oproti Viktorii má tu výhodu, že vstoupí rovnou do play-off, zatímco Západočeši musí začít od druhého předkola. A v něm číhá švýcarská Basilej nebo nizozemský Eindhoven.
Slávistická radost v zápase nadstavby Slavia - Plzeň
Slávistická radost v zápase nadstavby Slavia - Plzeň | Foto: Tomáš Liška

Ajax Amsterdam, Celtic Glasgow, FC Kodaň nebo Dinamo Záhřeb. S jedním z nich si fotbalisté Slavie zahrají o milionový jackpot z Ligy mistrů, samozřejmě za předpokladu, že zmíněné kluby do play-off postoupí.

Čerstvý mistr už ve čtvrtém předkole je, a to díky tomu, že finalisté letošního ročníku Tottenham i Liverpool si postup zajistili z Premier League. Uvolnili tak místo Salcburku, jenž míří za rakouským titulem. A ten zase přepustil místo v play-off červenobílým.

V případě, že Slavia v souboji s jedním ze zmíněných soupeřů neuspěje, přesune se rovnou do Evropské ligy, což je další benefit plynoucí z toho, že Tottenham vyřadil v semifinálovém dramatu letošního ročníku Ajax.

To Plzeň čeká ještě těžší šichta: český vicemistr bude muset začít již ve druhém předkole nemistrovské části Ligy mistrů. A hned v úvodu hrozí ze seznamu potenciálních soupeřů silná jména, se kterými ale nejdříve zamíchá finále Evropské ligy v Baku.

Pokud trofej získá Arsenal, Plzeň narazí buď na švýcarskou Basilej, řecký Olympiakos Pireus nebo nizozemský PSV Eindhoven. V případě triumfu Chelsea se výběr zužuje na Pireus, nebo na Basilej.

 

Právě se děje

Další zprávy