Hlavní obsah

Oponenti si vyřizovali účty s britským politikem Faragem mléčným koktejlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásah mléčným koktejlem dostal v pondělí ve městě Newcastle během předvolební kampaně britský protiunijní politik Nigel Farage. Útočníkem byl podle bulvárního listu The Sun radikální zastánce setrvání Spojeného království v Evropské unii.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Nigel Farage po zásahu mléčným koktejlem v Newcastlu

Článek

Farage, který vede novou Stranu pro brexit, na Twitteru napsal, že „dělat normální kampaň už není možné, protože někteří příznivci setrvání Británie v EU jsou již příliš zradikalizovaní“.

Jeho strana vede průzkumy veřejného mínění před nadcházejícími evropskými volbami. On sám v pátek agitoval v Edinburghu, kde nedaleká pobočka McDonald's dostala od policie pokyn pozastavit prodej mléčných koktejlů i zmrzlin. Podle britského deníku The Guardian byly důvodem žádosti nedávné útoky mléčnými koktejly na krajně pravicové politiky.

Zásah mléčnými koktejly dostal například aktivista Tommy Robinson, který kandiduje do Evropského parlamentu jako nezávislý uchazeč, nebo Carl Benjamin z protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP). Tu Farage dříve vedl.

Jeho novou Stranu pro brexit začne v úterý prověřovat volební komise kvůli finančním darům získaným přes službu PayPal. Komise to oznámila poté, co bývalý labouristický premiér Gordon Brown stranu obvinil, že dostává značné částky prostřednictvím množství malých sum, jejichž původ je nejasný. Farage to označil za křivé nařčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám