Hlavní obsah

Německo sužují intenzivní deště, hrozí povodně

Bouře doprovázené intenzivním deštěm trápily během pondělí značnou část Německa. Hasiči museli na řadě míst čerpat vodu ze zatopených ulic, sklepů a garáží, v Berlíně dokonce na čas vyhlásili mimořádný stav. Ve středním Německu kvůli vodě přerušili provoz na dálnici A4, napsala agentura DPA.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové varují, že vydatně bude pršet až do středy. Napršet by mělo na některých místech až 80 litrů vody na metr čtvereční, v Alpách až 180 litrů.

Hladiny řek neustále stoupají a na mnoha místech je vyhlášen už povodňový stav. Největší problémy se očekávají v oblastech Alp, kde bude déšť spolu s tajícím sněhem zvyšovat hladiny řek. Varování před povodněmi vydalo několik bavorských okresů pod Alpami včetně Pasova.

S následky intenzivního deště se potýkala také německá metropole, kde na řadě míst přestaly fungovat semafory. Déšť ovlivnil i provoz na berlínských letištích. Na Tegelu nakrátko přerušili odbavování, na Schönefeldu se zpožďovaly odlety některých linek.

Před vydatným deštěm varovali západ země také rakouští meteorologové. Ve spolkových zemích Vorarlbersko, Tyrolsko a Salcbursko hrozí podle nich lokální záplavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám