Únava jde stranou, finále chceme zvládnout za každou cenu | SK Slavia Praha
Více

Únava jde stranou, finále chceme zvládnout za každou cenu

Natěšený je na středeční finále ligového poháru proti Baníku Ostrava obránce Jan Bořil. „Hraje se na krásném stadionu, bude vyprodáno. Věřím, že atmosféra bude fantastická a bude se hrát pohledný fotbal," říká.

V neděli sešívaní získali mistrovský titul, na středeční utkání s Baníkem jsou ale podle Jana Bořila nachystaní. „Oslavy zatím žádné nebyly, jsme plně připraveni na zápas,” říká a přiznává, že se mu po ligovém triumfu značně ulevilo. „Abych řekl pravdu, byl jsem nervózní, což ale byl asi každý. Spánek je u mě docela v pohodě, jsem ale rád, že jsme udělali první krok a získali titul. Bylo to přání nás všech, teď navíc můžeme získat i double. To nejtěžší už z nás ale spadlo,” říká sešívaný bek.

„Nedělní zápas byl pro mě samotného obtížný, Baník hrál na pět obránců. Těžko jsme se dostávali k jejich bráně, a když se nám to povedlo, neproměňovali jsme šance," přibližuje Jan Bořil. „Soupeř hrál hodně defenzivně, byl to těžký zápas, my jsme byli nervózní. Chtěli jsme za každou cenu neprohrát a získat alespoň ten potřebný bod, abychom měli titul a mohli jsme se plně soustředit na středeční finále.”

Na očekávané pohárové střetnutí hrané na stadionu olomoucké Sigmy se sešívaná osmnáctka hodně těší. „Hraje se na krásném stadionu, bude vyprodáno. Je to jedině dobře, před plným stadionem se hraje krásně. Myslím si, že atmosféra bude fantastická, jak od našich fanoušků, tak od Baníkovců. Snad nikdo nevtrhne na hřiště (smích). Věřím ale, že vše proběhne v naprostém klidu,” doufá Jan Bořil.

„Myslím si, že to bude podobný zápas jako v neděli. My ale už nebudeme tak nervózní, finále jsme hráli i minulý rok. To je pro nás možná menší výhoda,” popisuje jeden z klíčových hráčů Slavie. „Uvidíme, jak Baník nastoupí, v neděli se jim hra na pět obránců osvědčila. My se na utkání samozřejmě dobře připravíme a uděláme vše pro to, abychom jej vyhráli,” ujišťuje Jan Bořil.

Sešívaní se do pohárového finále probojovali podruhé za sebou a podle Jana Bořila tak budou mít oproti soupeři menší výhodu. „Loni jsme hráli finále s Jabloncem, máme s tím tak větší zkušenosti než Baník. Bude jen na nás, jak se s tím popasujeme. Když budeme produktivní a dáme góly, tak se vůbec nebojím toho, že bychom nevyhráli,” doufá sešívaná opora a přiznává, že slávisté na konci náročné sezony bojují s únavou. „Kdybych říkal, že nejedeme na morál, asi bych lhal. Je toho dost, na druhou stranu, hrálo se napřed o titul, teď můžeme získat double. Únava a vše okolo jde stranou, soustředíme se pouze na dva poslední zápasy, které chceme za každou cenu zvládnout,” má jasno sešívaný bek.

Jan Bořil zároveň věří, že diváci uvidí pohledné utkání. „Doufám, že zápas nesklouzne do války. Záleží na tom, jak bude pískat rozhodčí, jestli bude věci pouštět nebo ne. Já doufám, že se bude hrát fotbal, bude hodně šancí a budou padat góly. Proto fotbal hrajeme, snad to bude hezké finále,” uzavírá levý obránce Slavie.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články