Když na velikosti záleží: U kterého vybavení bytu hlídat rozměry

22.05.2019 | Bydlení a design

Dnešní doba nabízí nespočet možností, jak vybavit svoji domácnost. Protože se ceny zboží s přihlédnutím k jejich velikosti příliš neliší, lidé se často uchylují ke koupi co největšího produktu, který jim jejich peněženka dovolí.

Jenže i velikost vybavení domácnosti má svá pravidla, a pokud nechcete řešit problémy s krční páteří nebo nedostatkem prostoru v obýváku, měli byste si výběr zboží pečlivě rozmyslet.

Televize

Televize je jedním z nejčastějších předmětů, které si domů pořizujeme bez rozvahy. Často hledíme na počet funkcí, vzhled a i velikost, ale spíše se poohlížíme po co největším, dostupném modelu. Výběr televize má ale jasná kritéria, na které by vás dobrý prodejce měl upozornit. Správná velikost úhlopříčky závisí na vzdálenosti, ze které se na ni budete dívat. Pokud má tedy televizor úhlopříčku o délce jednoho metru, měla by být od místa, kde sedíte, vzdálena tři metry. Jen tak si můžete naplno užít ostrý obraz a jasné barvy a zároveň se vyvarovat bolestí hlavy a krční páteře.

Sedací souprava

Sedací soupravu vybíráme nejčastěji tak, aby se nám hodila k ostatnímu vybavení domácnosti a v případě potřeby pojala větší počet návštěvníků. Často si přeměříme, zda se na požadované místo vejde, ale zapomínáme, že nejde jen o délku. Když potom sedačku postavíme na místo, zjistíme, že zabírá polovinu obýváku. Ačkoli na ní člověk tráví většinu času, kdy je doma, neměla by sedačka překážet v pohodlném pohybu po místnosti a zároveň ani působit jako obří pěst na oko.

Monitor

Monitor u počítače je velice problematická záležitost, pokud jde o správný výběr. Podobně jako u televizorů se lidé při jeho výběru často uchylují k nákupu příliš velkých obrazovek. Nesprávná poloha sezení u počítače, je jednou z nejčastějších příčin potíží s krční páteří. Když k tomu přidáte obrovský monitor, který vás nutí hýbat celou hlavou, abyste mohli číst text nebo je dokonce jeho horní polovina posazena nad úroveň vaší hlavy, je to špatně.

Jídelní stůl

Zejména o Vánocích a jiných svátcích by většina rodin ocenila větší jídelní stůl. Když původní doslouží, často vyberou jednou takový, než původně vlastnili. Divili byste se, jak takový stůl, který je ještě obklopený židlemi, dovede v místnosti překážet, a to i v relativně velkém prostoru. Raději dejte přednost rozkládacím modelům, které lze v případě potřeby zvětšit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat