Slavia má po 77 letech double. Po zisku ligového titulu přehrála ve finále Mol Cupu Baník 2:0

Fotbalisté Slavie porazili ve finále Mol Cupu Baník Ostrava díky gólům Tomáše Součka a Lukáše Masopusta 2:0 a mohou slavit double. V neděli si totiž bezbrankovou remízou v Ostravě zajistili ligový titul.

Olomouc (Aktualizováno: 21:05 22. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie s trofejí pro vítěze Mol Cupu

Baník se se Slavií utká podruhé během jednoho týdne | Zdroj: ČTK

Poslední zápas spolu oba celky odehrály v neděli, kdy utkání skončilo bezbrankovou remízou. Bod fotbalistům Slavie stačil k zisku ligového titulu. V sestavě obhájců vítězství dostal překvapivě před Vladimírem Coufalem přednost Michal Frydrych, který dříve v Baníku hrál a dělal i kapitána. Na křídle dostal šanci Jaromír Zmrhal a na hrotu útoku Milan Škoda.

ONLINE: Baník - Slavia 0:2

Číst článek

V základní sestavě Baníku se nepředstavil kapitán Milan Baroš, zůstal pouze na lavičce. V bráně se představil Viktor Budinský, který v pohárových zápasech dostával od trenéra Bohumila Pánika pravidelně přednost před Janem Laštůvkou.

S kapitánskou páskou nastoupil Jiří Fleišman, jenž už ve své osobní sbírce dvě vítězství v poháru má. V roce 2015 jej získal v Liberci a o rok později v Mladé Boleslavi.

Do zápasu vstoupili lépe slávisté, první větší šance si vypracovali v 11 a 13. minutě, kdy měli nadějné šance hlavou Tomáš Souček a Škoda, Budinský byl ale připraven. Ostravský brankář v 22. minutě také lapil šanci Jana Bořila, který si parádně navedl míč do vápna, střelu však neumístil dobře. O deset minut později se do ojedinělé šance dostal Baník, skákavý balon však Ondřej Kolář dokázal chytit.

Kdo bude hráčem sezony fotbalové ligy? V nominaci jsou Hrošovský, Souček a Komličenko

Číst článek

Ve 35. minutě přišla v ostravském vápně sporná situace. Michael Ngadeu upadl po souboji s Václavem Procházkou a sudí Ardeleanu ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil Souček, a i když stál pod tribunou zaplněnou fanoušky soupeře, nezaváhal a poslal sešívané do vedení.

Vzápětí obdržel červenou kartu na lavičce sedící Baroš, který sudího pravděpodobně počastoval urážkami a musel se poroučet do šatny. Když poté velké šance ostravského Roberta Hrubého a slávisty Frydrycha neskončily gólem, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro Pražany.

Druhý poločas se na hřišti nesl v daleko klidnějším režimu, to však neplatilo o zaplněných tribunách olomouckého Androva stadionu, na kterých se fanoušci obou týmů předháněli v kreativitě. Po více než dvaceti minutách klidu začali hrozit Ostravští. V 67. minutě pálil Daniel Holzer, jeho rána ale skončila vedle Kolářovy tyče.

O necelých deset minut později, kdy už se Baník nadechoval k závěrečnému tlaku, přišla povedená nahrávka Alexe Krále za obranu, na kterou si naběhl Lukáš Masopust, přesprintoval stopera a nedal Budinskému šanci. 2:0 pro Slavii.

Baník se ale odmítl vzdát bez boje, trenér Pánik poslal do hry útočníky Ondřeje Šašinku a Dameho Diopa, na velmi důslednou obranu sešívaných to ale nestačilo. Vítězství v Mol Cupu tak opět po roce patří Slavii, která jej přidává k zisku ligového titulu.

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 37. Souček z pen., 78. Masopust. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Blažej - Zelinka (video). ŽK: Procházka - Škoda, Traoré, Masopust, Kolář, Bořil. ČK: 38. Baroš (Ostrava - mimo hřiště). Diváci: 11.661.
Sestavy:
Ostrava: Budinský - Pazdera (46. Granečný), Šindelář (72. Diop), Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Hrubý, Jánoš, Holzer - Kuzmanovič (81. O. Šašinka). Trenér: Páník.
Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Traoré (54. Král) - Masopust, Hušbauer (74. Olayinka), Zmrhal - Škoda (84. Kúdela). Trenér: Trpišovský.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme