22. května 2019 • 18:05

Hráč sezony? Hrošovský, Souček, nebo Komličenko. Galavečer je v pondělí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci na nejlepšího hráče první fotbalové ligy jsou záložníci Patrik Hrošovský z Plzně, Tomáš Souček z mistrovské Slavie a útočník Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi. Vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) bude oznámen v pondělí na galavečeru v Národním domě na Vinohradech.



LFA s předstihem zveřejnila výsledky doprovodných anket. Filip Nguyen z Liberce se stal nejlepším brankářem, Michael Ngadeu ze Slavie nejlepším obráncem a Souček nejlepším záložníkem. Útočníkům vládl Komličenko, který s 27 góly vytvořil rekord v počtu branek v jedné sezoně v historii samostatné soutěže.

Z galavečera vzejdou další vítězové. Trenérem sezony se stane Petr Rada z Jablonce, Jindřich Trpišovský ze Slavie, nebo Pavel Vrba z Plzně. Na ocenění pro nejlepšího cizince kandiduje vedle Komličenka slávistická dvojice Simon Deli a Ngadeu.

Cena pro objev sezony připadne Janu Matouškovi (Slavia/Příbram) nebo sparťanskému duu Václav Drchal, Adam Hložek. Osobností roku bude Roman Hubník z Plzně, Tomáš Hübschman z Jablonce, či Pavel Zavadil z Opavy.

Součástí galavečera bude i vyhlášení nejlepšího kouče a hráče druhé nejvyšší soutěže. Z trenérů se do nominace vešli David Horejš z Českých Budějovic, které po čtyřech letech postoupily do první ligy, Aleš Křeček z Ústí nad Labem a Pavel Šustr z Brna.

Z fotbalistů se ocenění dočká buď Lukáš Zoubele z Jihlavy, nebo jeden z českobudějovické dvojice Jiří Kladrubský a David Ledecký, který je se 17 brankami nejlepším kanonýrem soutěže.

Zůstane Vrba v Plzni? Smlouvu má do roku 2020, reagoval Šádek
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Souček? Být na jeho místě, šel bych ven. Má na jakoukoli soutěž
Video se připravuje ...

DEBATA SPORTU: Bude Slavia dál dominovat? Na Součkovi nesmí být závislá
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud