Miro Žbirka sa naplno venuje prípravám narodeninových koncertov

Koncom októbra v Londýne, 3. decembra v Prahe a 5. decembra v Bratislave spevák ponúkne svojim fanúšikom a fanúšičkám všetky obľúbené hity i novinky z aktuálneho Double Albumu (2018).

23.05.2019 07:00
Miro Žbirka Foto: ,
Miro Žbirka na pódiu.
debata (1)

Sprevádzať ho budú gitaristi Robbie McIntosh a Pears McIntyre, basgitarista Hamish Stuart, bubeník Blair Cunningham, klavirista Dean Ross a producent albumu Rob Cass. „Som rád, že sa to podarilo a že budeme na koncertoch hrať nové skladby v zostave, v ktorej sme ich v Abbey Road nahrali. Nebolo jednoduché zladiť termíny vyťažených hudobníkov, ale zvládli sme to. Bude pre mňa potešením si s nimi zahrať a predstaviť tak u nás muzikantov, ktorí boli na veľkých turné s Paulom McCartneym, Ringom Starrom a ďalšími,“ povedal Miro Žbirka.

Okrem renomovaných hudobníkov po spevákovom boku vystúpi aj Katka Knechtová, ktorá si spolu s ním zaspieva duet Skúška snov (2018), a v premiére zaznie aj skladba Take Me Home (2018), ktorú s Mirom Žbirkom naspievala škótska speváčka Eddi Reader. Tá napokon pridá aj svoj najznámejší hit, pesničku Perfect (1988).

Skladbu Čistý svet (2018), ktorá je slovensko-českou verziou piesne Take Me Home, príde s Mekym zaspievať talentovaná česká nevidomá klavíristka Ráchel Skleničková a na bratislavskom koncerte bude Žbirkovi blahoželať aj skupina IMT Smile. Jej líder Ivan Tásler, ktorý tento rok tiež oslavuje okrúhle výročie, bude mať s kapelou pre Mekyho podľa organizátora koncertu i zaujímavé prekvapenie. „Je pre nás veľká česť byť súčasťou Mekyho oslavy, spolu s kapelou sa na to veľmi tešíme,” vyjadril sa Tásler.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka #Double Album