Levandulový olej je bezvadný na lidské úzkosti

Benzodiazepiny jsou předepisovány lidem trpícím častými úzkostmi. Podle profesora Petera-Volze vy měla většina klientů dostat nejprve levandulový olej. Má s ním osobně výborné zkušenosti.

„Lékaři velmi rychle předepíší léky lidem, kteří zažívají emoční distres, aniž zkoumají alternativní možnosti. Medikace může vést ke zbytečnému předepsání léků a v některých případech vyvolat na léku závislost, zvláště u benzodiazepinů. Podle mého názoru je lepší začít něčím méně nebezpečným jako levandulovým olejem. Ve svém profesionálním životě jsem nikdy neviděl agenta farmaceutické společnosti s tak dobrými výsledky ve studii náhodně vybraného vzorku,“ tvrdí profesor Peter-Volz z Nemocnice psychiatrie, psychoterapie a psychosomatiky v německém Schlossu.

Rchlé řešení nemusí být nejlepší

Lékaři většinou chtějí pacientovu situaci vyřešit rychle. Proto sáhnou po řešení, které se jim jeví jako snadné a účinné. Předepsání silného anxiolytika.

Jenže to není podle zmíněného psychiatra řešení v zájmu zdraví jedince. A vždy je lepší, pokud se nejedná o zjevně velmi závažný případ, začít zkoušet možnosti bez nežádoucích účinků. Pakliže nezaberou, zkoušet další. Benzodiazepiny mají silné nežádoucí vedlejší účinky a jsou návykové.

Výzkum účinků levandulového oleje prokázal zlepšení symptomů slabé a středně silné úzkosti u většiny pacientů. Olej byl stejně účinný jako Lorazepam (benzodiazepin) či Paroxetin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat