Má aviváž vonět?

Kdo by neměl rád, když si obleče čistě vyprané a po aviváži voňavé prádlo. Co to ale znamená pro naše zdraví?

Běžná aviváž obsahuje speciální mikrokapsle. Ty mají za úkol postupně uvolňovat vůni, když rukou přejedeme po prádle. Kapsle jednoduše popraskají a uvolní synteticky vyrobenou látku s napodobeninou přírodní vůně. Naše čichové buňky jsou na pár vteřin uspokojené. Problém je už v samotných mikrokapslích. Formaldehyd, ze kterého jsou vyrobené, je těkavý a toxický. Kapsle zadržující koncentrovanou vůni s alergeny tak vdechujeme do dýchacích cest.

Chemie versus příroda

Od čisticích prostředků jsme v minulosti očekávali především silný účinek. Přidané látky zajišťující účinnost, stejně tak jako konzervanty, barviva a vonné složky, však mohou fungovat na úkor našeho zdraví. Naštěstí jsou výrobci, kteří problematické ingredience nahrazují a alternativy s požadovaným účinkem hledají mezi látkami přírodního původu.

Zakladatel značky Feel Eco se na samotném počátku zeptal sám sebe, jaké složení by měly mít výrobky, které jeho rodina denně používá k péči o tělo a domácnost. Chtěl, aby byly ekologické, účinné a vhodné i pro ty nejmenší děti. Feel Eco tak na všechny produkty uplatňuje podobně přísná kritéria jako na kosmetiku a dokáže je vyrobit bez přidaných látek, jež by mohly nést stopy alergenů.

Bez rizika i pro pokožku nejmenších

Prací prostředky značky Feel Eco obzvlášť ocení členové domácnosti s citlivou pokožkou. Často stačí vyměnit prací prášek nebo aviváž a problém s alergií odezní. Látky nesoucí alergeny zůstávají zachycené v látce i po vymáchání a dlouhodobě působí na tělo.

V produktech pro děti je podle Feel Eco parfemace nejen zbytečná, ale také riziková. U produktové řady Feel Eco Baby, určené kojencům – dětem do 3 let a lidem s citlivou pokožkou, se přidané vůně ani konzervanty pro jistotu vůbec nepoužívají. Svět je plný krásných přírodních vůní a děti by měly mít možnost poznat skutečný život.

Čistý domov v souladu s přírodou

Pod značkou Feel Eco také najdete celou řadu prostředků pro očistu domova, který nás na jaře v souladu s probouzející se přírodou přímo vyzývá, abychom ho zbavili nepořádku a provoněli čistotou. Na výběr tak máte například Univerzální čistič, příruční Komplexní čistič povrchů – dodávaný s praktickým rozstřikovačem – stejně tak jako Čistič oken a skel, Čistič kuchyní a Čistič koupelen. Všechna čistidla jsou vysoce účinná, šetrná k přírodě a bezpečná i pro ty nejmenší děti, které od narození předměty a povrchy zkoumají všemi smysly.

Pro všechny čisticí prostředky Feel Eco platí, že pro účinné odstranění nečistot stačí malá dávka koncentrovaného přípravku. Zákazník tak ve výsledku ušetří a efektivnější doprava tolik nezatíží životní prostředí.





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat