Toronto je jedinou výhru od finále NBA, Raptors vyhráli v Milwaukee

Basketbalisty Toronta dělí jedna výhra od premiérového postupu do finále NBA. Jediný kanadský tým v severoamerické soutěži vyhrál pátý duel série s nejlepším týmem základní části Milwaukee na jeho palubovce 105:99 a ujal se vedení 3:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Milwaukee Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kawhi Leonard nasázel Bucks 35 bodů

Kawhi Leonard nasázel Bucks 35 bodů | Foto: Benny Sieu-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Raptors po úvodních dvou porážkách v hale favorita zvítězili potřetí za sebou a v noci na neděli mohou finále Východní konference před vlastními diváky rozhodnout.

Toronto vyhrálo oba domácí zápasy a srovnalo semifinálovou sérii NBA s Milwaukee na 2:2

Číst článek

Strůjcem vítězství byl Kawhi Leonard, autor 35 bodů, z nichž 15 dal v poslední čtvrtině, devíti doskoků a sedmi asistencí. Sedmi trojkami a 21 body přispěl náhradní rozehrávač Fred VanVleet.

Bucks do zápasu vstoupili lépe, už v první čtvrtině si vypracovali náskok až o 14 bodů a vedení si udržovali v podstatě až do poslední čtvrtiny. Pak ale nastřílel během tří a půl minuty Leonard 12 z 15 bodů Toronta a nastal obrat.

Hosté už soupeře znovu dopředu nepustili, Bucks sice ještě necelé tři minuty před koncem srovnali na 93:93, ale pak dal trojku VanVleet a Raptors už díky trestným hodům výhru uhájili.

„Spustili jsme naši bouři. Proměňovali jsme střely a zastavili soupeře v obraně,“ komentoval Leonard poslední čtvrtinu. "Bylo to super těžké a super důležité vítězství," přidal trenér Nick Nurse.

Bucks vůbec poprvé v sezoně prohráli třetí zápas v řadě. Jejich nejlepším střelcem byl Janis Adetokunbo s 24 body. Necelé dvě minuty před koncem utkání si ale adept na ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy poranil kotník a není jisté, jestli bude na šesté utkání stoprocentně připraven.

„Musíme teď jet do Toronta a vyhrát. Ale věřím, že na to máme, abychom sérii ještě zvrátili,“ řekl trenér Milwaukee Mike Budenholzer.

Finále Východní konference play off NBA - 5. zápas:
Milwaukee - Toronto 99:105, stav série 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme