Hlavní obsah

Renault a Fiat Chrysler jednají o spolupráci, ve hře je i fúze

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilky Fiat Chrysler (FCA) a Renault jednají možné spolupráci. V první fázi by se Fiat Chrysler mohl připojit k alianci Renault-Nissan-Mitsubishi. Později by mohlo dojít i k fúzi obou společností. S odvoláním na informované zdroje to v neděli uvedl server listu Financial Times.

Foto: FCA

Fiat Chrysler Group

Článek

Automobilky hledají cestu, jak se popasovat se strukturálními problémy, s nimiž se světový automobilový trh potýká.

Rozhovory se soustředí na možnosti intenzivní spolupráce mezi FCA a Renaultem. V tuto chvíli však nelze říct, že jednání skončí jakoukoliv dohodou, uvedly zdroje Financial Times. Podle zdrojů agentury AFP mají nicméně i přesto v nejbližší době oznámit, že jednání skutečně probíhají.

Renault přitom zároveň usiluje o obnovení jednání o fúzi s japonským Nissanem, který je s francouzskou automobilkou v alianci.

Nissan vlastní 15 procent akcií Renaultu, zatímco Renault vlastní 43 procent Nissanu a Nissan má 34procentní podíl v Mitsubishi. Nissanu však podíl nezajišťuje hlasovací práva.

Zda a do jaké míry se na jednáních podílí Nissan, podle zdrojů Financial Times není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám