Už je jich tolik, že herec raději vyhledal odbornou pomoc. „Mám kamaráda nitrožilního chirurga, který řeší i takové věci jako mateřská znaménka. Tak jsem se ho ptal a on mi řekl, že mi chybí pigment,“ vysvětlil deníku Aha! herec s tím, že mu kožní barvivo schází posledních pět let. A má pro to i svoje vysvětlení.

„Třicet let jsem byl permanentně opálený, protože jsem pořád jezdil k moři. Doktor mi řekl, že můj organismus si jakoby vybral to barvivo, takže nemám pigment,“ vysvětlil. Fleky ho nijak nesvědí ani nebolí, ale nemá naději, že by se jich někdy zbavil. „Má to moje snacha, které je osmadvacet let. Trpí tím spousta mladých lidí. Takže to neznamená, že bych byl dědek, a proto to mám,“ usmíval se Krampol.

Ještě více ale v současnosti herce trápí bolavá noha – kvůli přetrženému vazu má problémy s chůzí a musí docházet na bolestivou rehabilitaci. Moc mu nepřidají ani starosti o manželku Hanku (57), která nedávno zkolabovala v Tunisku.

Ztráta kožního pigmentu

Nesvědí, nebolí, ale může vyvolat psychické problémy. Ztráta kožního pigmentu, která se odborně nazývá vitiligo, se totiž projevuje velkými bílými skvrnami na kůži. Nejčastěji na obličeji, prstech, kloubech, ale také kolem úst a očí. Skvrny se mohou postupně rozšiřovat a způsobovat na pokožce mapy. Na tom, co tohle neinfekční onemocnění vyvolává, se zatím lékaři neshodli, většinou to ale přisuzují dlouhodobému stresu, fyzickému podráždění kůže či nečekané situaci, která u člověka vyvolá šok. Ten, kdo vitiligem onemocní, by se měl v každém případě před sluncem více chránit, protože postižená kůže je citlivější na UV záření!

Fotogalerie
77 fotografií