Revolut konečně spouští Apple Pay. Do Česka naplno dorazí v následujících týdnech

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Platební karta Revolut

0Zobrazit komentáře

Jedna z nejvíce očekávaných funkcí platební služby Revolut, na kterou uživatelé již několik let čekají, konečně přichází. Britský fintechový startup začal podporovat Apple Pay, což znamená, že si můžete jeho kartu nahrát do iPhonu nebo Apple Watch a u obchodníka zaplatit jejich přiložením k terminálu. Oficiálně je zatím funkce dostupná pouze ve Velké Británii a Francii, nicméně začíná fungovat i v Česku.

Apple Pay a Revolut bylo téma nekonečných diskuzí posledních let, kdy britský startup, založený před necelými čtyřmi lety dvojicí Nikolay Storonsky a Vlad Yatsenko, říkal, že jablečnou platební službu bude podporovat již brzy, ale vždy zůstalo jen u slibů. Nyní se ale uživatelé skutečně dočkali.

„Apple Pay v Revolutu je dostupné zatím pouze ve Velké Británii a Francii,“ potvrdil pro CzechCrunch Stefan Bogucki, PR & Community Manager Revolutu, s tím, že další země by měly brzy následovat, ale podrobněji plány komentovat nechtěl. Funkční Apple Pay na iPhonech už nicméně začínají hlásit také čeští uživatelé Revolutu a sami jsme si v redakci ověřili, že je služba dostupná i u nás.

revolut-apple-pay

Samotný Revolut to odmítá komentovat, nicméně zatím je jasné, že nejdou přidávat zdaleka všechny karty. Oficiální spuštění v České republice by mělo proběhnout v následujících týdnech, jak ostatně zástupci Revolutu uvedli před několika týdny na své komunitní akci RevRally.

Prozatím si mohou své karty Revolut do Apple Pay přidat především ti, kteří ji mají již delší dobu, respektive vydanou ve Velké Británii s příslušným bankovním identifikačním číslem. Ani tehdy však ještě u nás Apple Pay nemusí fungovat. Mnoho uživatelů si tak bude muset počkat na oficiální příchod služby také do České republiky.

trask-office-kancelar3

Přečtěte si takéV době fintechové musí inovovat i banky. Pomáhá jim k tomu agilní vývoj podobný startupovému světuV době fintechové musí inovovat i banky. Pomáhá jim k tomu agilní vývoj podobný startupovému světu

V průběhu června by se mělo Apple Pay dostat do dalších více než deseti zemí a spuštění ve Velké Británii a Francii je tak předzvěstí, že je vše na dobré cestě. Úspěšnou aktivaci nové funkce již hlásí například také polští uživatelé. Pozitivní zprávu má navíc Revolut také pro majitele Androidů, jelikož platební služba Google Pay by již měla přijímat od Revolutu jak karty Mastercard, tak nově také Visa.

Podle posledních dostupných informací z března letošního roku využívá platební aplikaci Revolut v Česku přes 60 tisíc lidí. Po celém světě to jsou již více než 4 miliony uživatelů, kteří mohou jednoduše platit v cizí měně, a to za výhodné mezibankovní kurzy. Vedle toho Revolut nabízí také snadné posílání peněz mezi uživateli, bezplatné převádění mezi účty ve 29 měnách a také mnoho doplňkových služeb včetně virtuálních karet, pojištění nebo trezorů pro efektivní šetření.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym