Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pozor, přichází Bourák s golfovou holí. Režisér Ondřej Trojan natáčí černou hudební komedii

Kultura

  16:30
Když v jednu mladou holku štvou vlastní rodiče, bude to fakt „vostrý“! Hudební komedie Bourák láká na rockabilly rytmy a netradiční zasazení. V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Ivana Trojana nebo Jiřího Macháčka. Premiéra Bouráka je naplánovaná na jaro 2020.

Jiří Macháček jezdí taxíkem. Snímek Bourák (2019). Režie: Ondřej Trojan. foto: TOTAL HELPART - Bára Lockefeer

V jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípl pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si Bourák (Ivan Trojan). Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprsenky. Tohle nemůže skončit dobře!

Scénář Bouráka napsal Petr Jarchovský podle předlohy Evity Naušové a z původního sociálního dramatu vznikla stylizovaná černá komedie o dospělé dceři, která se rozhodne zachránit manželství svých nedospělých rodičů.

Poklidná domácnost. Snímek Bourák (2019). Režie: Ondřej Trojan.
Upřímná promluva. Snímek Bourák (2019). Režie: Ondřej Trojan.

Potřetí se na place sejde režisér Ondřej Trojan s hercem Jiřím Macháčkem, který vyfasoval roli majitele kasina, nebezpečného golfisty a zhrzeného Markétina ctitele Rudy. „Těším se, poněvadž budu hrát divnýho, ale fakt hodně divnýho týpka. Tak proto,“ prozrazuje Jiří Macháček.

Pro natáčení tvůrci vybrali severočeský Varnsdorf, který se promění ve filmový Šlukdorf, město na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky.

Autor: