Herečka nechápe, proč se dělá rozdíl mezi manželstvím a registrovaným partnerstvím. Podle jejího názoru by měl mít každý možnost se vzít, bez ohledu na pohlaví. Z toho důvodu se rozhodla konat a vytvořila petici společně s hercem a divadelním principálem Milanem Heinem (72).

Nápad na svatbě

Toho tato otázka jej trápila od jeho vlastního obřadu. „Sám jsem uzavíral registrované partnerství,“ svěřil Hein a rozpomínal se na situaci po předávání svatebních darů a gratulací. „Dcera mého partnera se tehdy tázala, proč vás ta paní registrovala jako auto? Když se máte rádi, tak jste manželé! Nevěděl jsem, co odpovědět...“ řekl principál a dodal, že si všichni herci jeho Divadla Ungelt přejí petici podepsat dobrovolně.

S humorem

„Myslím, že bychom tu mohli hrát, i kdybychom to nepodepsali,“ vtipně reagovala Simona. „Ale v každém případě si myslím, že by se lidé nemuseli rozlišovat podle toho, jakou mají orientaci nebo barvu pleti, ale podle toho, co mají v hlavě! Jestli má někdo chuť být s někým a sdílet s ním manželství, kdo má právo říct mu, že ne?“ dodala Stašová.

S Noskem na klíně

K petici se připojil také Jaromír Nosek (41), který si zahrál gaye v oblíbené komedii Účastníci zájezdu. Jelikož se na tiskovce neměl kam posadit, vyzvala ho Stašová, ať se jí klidně posadí na klín. A on tak s rozpaky učinil!

Fotogalerie
88 fotografií