Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Změna ve vedení TV Nova. Společně ji povedou Brachtlová a Vlček

Média

  12:10
Praha - Společnými generálními řediteli TV Nova budou dosavadní finanční ředitelka Klára Brachtlová a obchodní ředitel Jan Vlček. Oba zároveň zůstanou jednateli společnosti. Nahradí Christopha Mainusche, který je jedním ze dvou generálních ředitelů mateřské CME. Firma to v pondělí uvedla v tiskové zprávě.

Moderátorka Lucie Borhyová a její kolega Rey Koranteng. foto: TV Nova

Oba jsou členy nejvyššího vedení po dobu více než pěti let. Brachtlová přišla do TV Nova v roce 2007 a od roku 2014 vykonává funkci finanční ředitelky. Vlček nastoupil do Novy jako obchodní ředitel v roce 2011.

Mediální společnost CME zvažuje majetkové změny. Mohla by prodat i TV Nova

„Oba výrazně přispěli k posílení vedoucí pozice TV Nova jak v divácké oblasti, tak směrem k obchodním partnerům. Jsou zkušení profesionálové v oblasti médií a byli nedílnou součástí úspěchu TV Nova v posledních letech. Jejich jmenováním společnými generálními řediteli zajistíme dlouhodobou kontinuitu strategie vedení TV Nova, která je zaměřená na další posílení klíčové oblasti podnikání, včetně rozvoje aktivit v on-linu,“ uvedl Mainusch, který je zároveň předsedou dozorčí rady Novy.

Skupina TV Nova má pět volně šířených stanic (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action a Nova Gold), tři prémiové stanice (Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International) a stanici Nova +1, která nabízí program kanálu TV Nova s posunem jedné hodiny. Vedle toho provozuje portály Nova Plus a Voyo. Novu vlastní americká společnost CME.

Nova primárně cílí na diváckou skupinu mezi 15 a 54 lety. V tomto segmentu vykazuje průměrný podíl na sledovanosti za posledních 20 let přes 42 procent. V širší skupině diváků starších 15 let obsadila skupina Nova loni druhé místo o procentní bod za programy České televize.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...