Hlavní obsah

Google se odvolal proti březnové pokutě od Evropské komise

Brusel

Americký internetový gigant Google se odvolal proti pokutě 1,49 miliardy eur (zhruba 38 miliard Kč), kterou mu v březnu za omezování konkurentů na trhu s internetovou reklamou vyměřila Evropská komise. Oznámila to ve středu podle serveru televize CNBC firma.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Google podle EK upevňoval své dominantní postavení na trhu s reklamou ve vyhledávačích a chránil se před konkurencí, když majitelům internetových stránek, kteří využívali jeho službu AdSense for Search, ve smlouvě stanovil omezení bránící konkurenci umísťovat své reklamy na tyto stránky.

O odvolání proti březnové pokutě nejprve informoval list The Daily Telegraph. Společnost Google následně tuto informaci potvrdila v e-mailu zaslaném televizi CNBC. Evropská komise sdělila CNBC, že bude své rozhodnutí u soudu hájit.

V loňském roce komise vyměřila Googlu rekordní pokutu 4,34 miliardy eur za zneužívání dominantní pozice operačního systému Android. V roce 2017 dostal americký podnik od komise pokutu 2,42 miliardy eur za zvýhodňování své služby pro porovnávání obchodních nabídek. Proti těmto pokutám se podnik rovněž odvolal.

Reklama

Související témata:

Související články

Sociální síť Google+ definitivně končí

Už v úterý se definitivně uzavřou vody nad sociální sítí Google+, za kterou stojí stejnojmenná internetová společnost. Podnik začne mazat veškerý obsah...

Výběr článků

Načítám