Skutečný příběh řepky, kdo platí demonstrace proti Babišovi a jak blízko Novy krouží Kellner

Napsal/a -pes- 8. června 2019
FacebookTwitterPocketE-mail

Jak dostat poslance do vězení? Učme se od Britů *** SPD a její extremističtí partneři v cizině *** Dezinformátoři vidí fašisty v pražské kavárně  – 23. týden roku 2019 na HlídacíPes.org.

MŮŽE SE TO STÁT I NÁM: Cesta k autoritářství je pomalá, bod zlomu nepoznáme. Dokud budou všichni spoléhat na to, že Trump a jeho republikáni skončí po jednom volebním období, lidé, jejichž kariéra, dobrá pověst či příležitosti budou v sázce, si dají pozor, aby veřejně autoritářství nenapomáhali. Co ale bude, když vyhraje znovu?

KAVÁRNA PLNÁ FAŠISTŮ? Konstruovat z napadení Ladislava Jakla legendu o „fašizaci“, tedy o spiknutí politiků, nastrčených organizátorů protivládních protestů, zfanatizovaných demonstrantů a velkých médií v čele s Českou televizí, je ukázkou mistrovské kejkle z dílny profesionálních dezinformátorů, píše Ondřej Neumann.

Není pravda, že mediální mainstream o Jaklově svědectví úmyslně mlčel. Především o incidentu mlčel více než den a půl samotný Jakl.

PŘÍBĚH ŘEPKY: Do slibného byznysu spojeného se zpracováním řepky naskočil Babišův podnik se zpožděním, ale o to dravěji. V Lovosicích začala firma Preol stavět svůj nový závod na zpracování řepky v roce 2006, výrobu zahájila v roce 2009. Pokud dnes Babiš opakuje, že s biopalivy z řepky nepřišel on, nýbrž Evropská unie, má samozřejmě pravdu. Ale neříká ji celou.

 

 

POSLANCI ZA MŘÍZEMI: Otázku, jestli smí poslanec vykonávat svůj mandát z vězení, v minulosti řešilo i Česko. Třeba Britové ovšem měli v otázce vězněných poslanců jasno už řadu let před tím, než se psala česká ústava. Opět jsme se nepoučili. Ukazují to dva příklady z Česka a Británie, kdy skončil ve vězení některý ze zákonodárců.

KDO TO PLATÍ???!!! Odpůrci demonstrací proti premiéru Babišovi a ministryni Benešové se podivují nad tím, kde na to „ti lidé berou čas“, „proč zpochybňují výsledky demokratických voleb“ a také „kdo to všechno platí“. Odpověď může najít každý sám, na transparentním účtu.

Zhruba 1,7 milionu korun šlo v roce 2018 na propagaci přes sociální sítě. V transparentním účtu lze najít i konkrétní výdaje například na výrobu oboustranného letáku velikosti A4 v počtu 150 000 kusů na akci 4. června za cenu 64 500 Kč.

NA DVOU ŽIDLÍCH: Novým ředitelem ústeckých Městských služeb se stane bývalý náměstek primátora Martin Mata. S přehledem zvítězil ve výběrovém řízení a v pondělí ho jmenovala rada města. Potud v pořádku. Jenže Martin Mata se zároveň od 1. června stal ředitelem Inovačního centra Ústeckého kraje. O tom, že by se jedné z funkcí ve veřejném sektoru vzdal, Mata podle svých slov neuvažuje.

KDYŽ HLÍDAČ NEHLÍDÁ: Jestliže bude Česká republika nakonec v plné výši vracet EU peníze za Agrofert (pokud se samozřejmě neukáže, že má pravdu Andrej Babiš a Agrofert) bude o to více nutné hledat chybu nejen u těch, kdo dotaci čerpali, ale i u českých úřadů a úředníků, kteří měli vše pohlídat. Jsou toho ale vůbec schopní, když vědí, že mají co do činění s aktuálně nejmocnějším politikem v zemi?

KDO KOUPÍ NOVU: Informace o prodeji televize Nova, respektive sítě středoevropských televizních stanic z portfolia americké společnosti CME, se opakovaně vracejí. „Na spadnutí“ byl prodej v roce 2013, na konci roku 2017 i nyní. Svou nabídku podala údajně vedle dvou zahraničních zájemců i investiční společnost PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

SPD A ZAHRANIČNÍ EXTREMISTÉ: Ještě před rokem si Tomio Okamura v kampani před českými komunálními volbami vypomáhal i tváří z Rakouska. Na plakátech mu sekundoval Heinz-Christian Strache, donedávna rakouský vicekancléř a šéf tamní strany Svobodných, která je evropským spojencem SPD. Nově zveřejněné dokumenty ze Stracheho mládí teď ukazují jeho neonacistickou minulost.

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)
SMR mobil Mobile (207441)