Fotbalový trenér Hoftych se vrací do české ligy, nahradí v Liberci Hornyáka

Novým trenérem libereckých fotbalistů se stal Pavel Hoftych. Dvaapadesátiletý kouč se vrací do české ligy po osmi letech. Na lavičce Slovanu nahradil Zsolta Hornyáka, který po sezoně skončil. Šestý celek uplynulého ročníku nejvyšší soutěže o tom informoval na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Hoftych už jednou v Bohemians působil, nyní svůj návrat vyloučil, ale zprostředkovává jednání

Pavel Hoftych v době, kdy působil v Bohemians. | Zdroj: www.bohemians.cz

„Jsem rád za nabídku a možnost být součástí Slovanu, protože Liberec beru za velmi zajímavou značku v českém fotbalu,“ uvedl Hoftych pro klubový web.

Fotbalový Zlín má čtvrtého trenéra v letošním roce, od nové sezony povede tým Csaplár

Číst článek

„Času je málo, už v pondělí začínáme a musíme ještě nějaké věci dodělat. Jsem rád za možnost vrátit se do trenérského řemesla,“ dodal Hoftych.

Dvaapadesátiletý kouč se vrací k trénování poté, co naposledy působil jako generální manažer v Trnavě, kde v loňském roce ve spolupráci s trenérem Radoslavem Látalem slavili slovenský titul a postup do základní skupiny Evropské ligy.

V české lize dosud vedl Zlín a Bohemians 1905, v roce 2013 byl koučem tehdy druholigových Českých Budějovic. Trénoval i české mládežnické reprezentace a v letech 2011 až 2012 Trnavu.

V Liberci se Hoftych dobře zná s řadou trenérů i sportovním ředitelem Zdeňkem Koukalem. „Mám tady hodně známých, z bývalých spoluhráčů například (asistenta) Míru Holeňáka, v Chebu jsem hrál se Zdeňkem Koukalem. V kontaktu jsem byl například s (trenérem brankářů) Márou Čechem nebo (trenérem juniorky) Petrem Papouškem. Trenérskou licenci jsem studoval s (trenérem juniorky) Petrem Myslivcem nebo (šéftrenérem mládeže) Jiřím Kaiserem,“ uvedl Hoftych.

„Je to dobrý základ pro to, abych se v novém prostředí rychle zadaptoval a poznal ho,“ dodal.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme