Leverkusen má posilu do útoku, z PSG koupil Diabyho

14.06.2019, 18:49
Aktuality
V kádru Leverkusenu je pravidelně hned několik zajímavých mladých fotbalistů a jedním z nich od 1. července bude Moussa Diaby. Stále teprve devatenáctiletý útočník do německého celku přichází z Paris Saint-Germain, dnes odpoledne byl definitivně zpečetěn přestup za patnáct milionů eur...

Diaby ráno přicestoval do Leverkusenu a v průběhu dne se úspěšně podrobil zdravotní prohlídce, následně pak podepsal kontrakt. Ten je platný do června 2024 a PSG si díky němu může přijít na další finance, z případného dalšího transferu hráče dostane dvacet procent.

"Diaby je neskutečně rychlý a po technické stránce silný útočník, který perfektně zapadá do našeho stylu hry. Jedná se o jednoho z nejtalentovanějších francouzských fotbalistů," raduje se z nového úlovku sportovní ředitel Bayeru Simon Rolfes.

Diaby se v Paříži dokázal popasovat s velkou konkurencí a i díky zdravotním problémům hvězdného dua Neymar - Cavani letos zasáhl do 25 ligových zápasů. Jeho budoucnost původně měla být zcela odlišná, ještě koncem dubna pro něho vedení PSG chystalo nový kontrakt.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Co si o tom myslíte fandové Bayeru?

Reagovat
Mistikei

Vykradem Havertze (snad)

Reagovat
Neyjrayx

snad ne :D

Reagovat
stas87

Alario ostava alebo prichod Diabyho je podmieneny odchodom Alaria kvoli peniazom? Alario tiez neprisiel za par milionov a na nom Bayer asi nezarobi. Predstavoval by som si ale skusenejsieho utocnika ako 19 rocne ucho. To uz mohli fakt kupit radsej toho Mitrovica zo zostupujuceho Fulhamu. Tym samozrejme neodsudzujem vopred Diabyho, koniec koncov moze byt od prveho momentu jasna jednotka a pomoze im zasa do CL.

Reagovat
Neyjrayx

Třeba prorazí jako první sezonu Augustin v Lipsku, škoda že ted moc nehraje je to zajímavý hráč, třeba prodáte alaria a přijde i mitrovic

Reagovat
db18

Není Diaby hlavně křídlo?

Reagovat
stas87

Asi ano. Aj ked podla clanku ide o utocnika. Nepozeral som na jeho profil na TM.

Reagovat
db18

Kicker ho prezentoval jako náhradu za Brandta A dle tm.de hrál teda hlavně LW, občas RW

Reagovat
Werkrider

Musí niekto nutne odchádzať? Volland je a bude nr. 1 Alario s Diabym ako náhradníci? Kiese Thelin preč a Pohjanpalo je už asi stratený prípad (kiež by som sa mýlil). Ak by sme počítali aj Havertza tak by to boli 4 forwardi na v podstate 3 miesta v útoku.

Reagovat
Jeňa

Diaby je spíš křídlo, takže náhrada za Brandta. Ne potenciálně za Alaria

Reagovat
Jeňa

Ten Hummels zpátky do BVB je fakt pravda? Vždyť to pro Bayern vůbec nedává smysl

Reagovat
Rudnevs

Podla mňa kačica...

Reagovat
Neyjrayx

Ale kdyby se vrátil tak by Dortmundu hodně pomohl, ale přijde mi že v bayernu byl letos on nejlepší stoper a nebo sule, Boateng byl celkem marný + nové příchody hernandéze a pavarda by mohly třeba takového mattse vyšťouchnout z bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by nedávalo? Hummels vydělává hodně peněz (prý 12 mega ročně) a vypadá to, že by byl stoper číslo 3-4. A to je dost na takovou pozici v týmu.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý prestup od Bayeru. 15 Mio. € za hráča, čo v PSG odohral dosť veľa minút pri tej ich šialenej konkurencii, v dnešnej dobe naozaj nie je moc veľa. Tých 20 % zamrzí, ale tak dá sa s tým žiť.

A celkovo tento prestupák môže byť pre Bayer veľmi zaujímavý. Špekuluje sa o menách ako Ödegaard, Olmo, Sinkgraven...

Reagovat
Neyjrayx

uvidíme s kým příjdou jako dalším, ještě jsem po očku zahlédl bráchu hernandéze (toho který ted jde z Atletica do Bayernu) pozičně je to levý bek tak třeba náhrada za Wendella

Reagovat
Neyjrayx

+ ještě se psalo o Draxlerovi, Ramanovi (ale ten spíš do Gladbachu) nebo i ten Mitrovic

Reagovat
Rudnevs

Draxler by bol iná pecka, ale to mi príde nereálne. Ramana chce vraj aj Schalke, ale Düsseldorf za neho chce strašnú raketu, ja by som to za neho nedával a poobzeral sa inde.

Reagovat
Neyjrayx

no jo udržely se v lize tak si dávají cenovky vysoko :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele