15. června 2019 • 04:50

Hašek o politice: Babiše a Zemana nešetří, řekl názor na Jágra a Hniličku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdina z Nagana, dnes podnikatel v oblasti energetických nápojů. A v budoucnosti? Třeba kandidát na prezidenta? Dominik Hašek úplně nevyloučil, že by se výrazněji angažoval v politice. Do ní se zapojil v rámci demonstrací hnutí Milion chvilek pro demokracii, promluvil třeba k nedávnému shromáždění na Václavském náměstí. „Pokud bych se dal do politiky, tak abych dělal správné věci a lidem to přinášelo radost. Mám ještě dost času na rozmyšlenou,“ řekl v pořadu Prostor X na Reflex.cz. (Více ZDE>>>)



V poslední době se s kritikou vůči současné politické situaci vyslovuje v Česku čím dál víc hokejových osobností. Kromě kapitána reprezentace Jakuba Voráčka či útočníka Radka Smoleňáka se ozval také Hašek . „Nelíbí se mi, že se demokracie neubírá správným směrem. Některé hodnoty se lámou jiným směrem. Vadí mi, že člen StB je v čele naší vlády. Říkám, že fňuká jako fracek. To jsou věci, které mně vadí,“ říká v narážce na premiéra Andreje Babiše .

Jednoznačný postoj má také vůči prezidentovi Miloši Zemanovi . „Nemůžu mu prominout, jak se chová k médiím. Potírá svobodu slova, dělá z nás onuce. Jako bychom byli horší lidi kvůli tomu, že se scházíme a chceme vyjádřit svoje názory,“ připomíná Hašek postoje hlavy státu vůči stále sílící sérii demonstrací, které volají po odstoupení Babiše a ministryně spravedlnosti Marie Benešové .

V souvislosti s politikou jsou často zmiňováni také jeho dva spoluhráči ze zlatého olympijského týmu. Legendární Jaromír Jágr kvůli účasti na nedávné prezidentově cestě do Číny. „U Jardy Jágra neznám pohnutky. Já bych tam nejel, ale je to jeho rozhodnutí, je to jeho věc.“

Brankář Milan Hnilička je pak poslancem za hnutí ANO a vládním zmocněncem pro sport. „Milana bych přirovnal k Michalu Davidovi, jde mu o sport, on se netlačí na vysokou pozici, ale chce, aby z toho sport profitoval,“ zastal se ho Hašek.

Více na Reflex.cz>>>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud