Totálně odvázaný Soukup: Kudy lezl Kalousek do bruselské příšery? A co radí Zdenda Bakala dětem od švýcarského jezera?

15.06.2019 7:54

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup zahájil pořad Týden podle Jaromíra Soukupa sadou vtipů o Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), Viktoru Orbánovi, Evropské unii a Václavu Klausovi starším. K dobru přidal i vtip o pedofilních kněžích, za který si podle svých vlastních slov pravděpodobně vyslouží další stížnost. Navíc řekl do kamer pravdu o Andreji Babišovi (ANO) a rýpl si do Zdeňka Bakaly.

Totálně odvázaný Soukup: Kudy lezl Kalousek do bruselské příšery? A co radí Zdenda Bakala dětem od švýcarského jezera?
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Moje zprávy s Jaromírem Soukupem

„Vítejte u Týdne Jaromíra Soukupa, u jediného pořadu v Česku, kvůli kterému vysvitlo slunce,“ zahájil své vystoupení Soukup.

Aby trochu oživil mediální okurkovou sezónu, rozhodl se Soukup divákům vyložit svůj pohled na střet zájmů Andreje Babiše (ANO). Do Babiše se prý pořád šije a Soukup by v tom rád udělal jasno. Šije se prý do něj kvůli čerpání dotací jeho firmou Agrofert, momentálně odloženou ve svěřenském fondu předsedy vlády. Těch dotací, o kterých Babiš v EU vyjednává jako český premiér. Soukup má podle svých vlastních slov jasno v tom, kde se stala chyba a kdo za ni může.

„Teda, ona je pravda, že to (Babišův) právník udělal trochu blbě. Teď to bude muset nějak předělat. A on (Babiš) prostě na to říká, že je to kampaň hraničící s celosvětovým spiknutím. Pravda je taková, že měl blbýho právníka, žádná kampaň to není. Prostě mu to zvorali a on to teďkon za něj vyzobává. Já jenom čekám, kdy přiletěj Marťani z jiný galaxie a budou tvrdit, že jim Babiš ukradl dotace na sliz a vyrobil za to potraviny,“ řekl Soukup

Ačkoli prý nemá dobrého pamatováka na vtipy, pár jich přece jen zná, i o politicích. Zdá se mu totiž, že se politici málo usmívají a sami sebe berou strašně vážně. Tak by jim prý zvedl náladu několika vtipy.

Začal vtipem o Babišovi.

Předseda vlády dorazí na besídku do školy a přednáší dětem o ekonomice a o tom, jak se řídí stát. Po chvíli dětem povolí položit otázku. A přihlásí se Mařenka, která mu dá hned tři otázky. Poslouchá prý doma rodiče, jak si o Babišovi povídají, a zajímalo by ji několik věcí. První otázka Mařenky tedy zní: „Jak jste přišel k Agrofertu?“ Druhá hned následuje: „Kdo byl vlastníkem Čapího hnízda v době čerpání těch dotací?“ A pak dopadne třetí otázka jako kladivo „jestli vrátíte  5 miliard dotací, které Agrofert dostal za doby vašeho vládnutí?“

Babiš se začne potit, nervózně poklepává nohou a marně hledá odpověď. Když tu najednou zazvoní na přestávku. Děti vyběhnou ze třídy, na toaletu, pro pití a protáhnout se.

Po chvíli beseda s premiérem pokračuje a Babiš se zdá být úplně v klidu, když tu najednou se přihlásí Pepíček, kamarád Marušky, a povídá: „Já na vás mám pět otázek, pane premiére,“ začne zvídavý žáček. Okamžitě na premiéra vysype tři otázky, které mu položila Maruška, a přidá dvě další. „Proč zvonilo o půl hodiny dřív, pane premiére?“ „A kde je Maruška?“    

A Soukupovo publikum vybuchlo smíchy.

Jenže generální ředitel se teprve rozjížděl. Okamžitě přidal vtip o maďarském premiérovi Viktoru Orbánovi a o Miroslavu Kalouskovi.

„Taková velká slizká příšera jménem Evropská unie se rozzlobila na premiéra Maďarska, že ji neposlouchá, a sežrala ho. Viktor Orbán je uvnitř tý příšery v žaludku, kouká a jde tam Mirda Kalousek. A Orbán na něj ‚Mirdo čau, taky tě ta bestie sežrala?‘ A Kalousek se usmívá a povídá ‚ne ne, já jsem přišel druhou stranou‘,“ vyprávěl Soukup. Odměnou mu byla další salva smíchu.

 

Soukup k dobru přidal i vtip o exprezidentu Václavu Klausovi starším. To se prý takhle jednou Václav Klaus holil, ještě po staru břitvou, a řízl se. A kolem koupelny šla zrovna jeho choť, Livie Klausová, podívala se na manžela a povídá mu „Pane bože, to se musíš holit tou břitvou?“ Klaus se na ní podívá zpátky a odvětí „Livie, kolikrát ti mám říkat, že doma mě můžeš oslovovat Vašku.“

A z publika se ozval další smích i potlesk.   

Sérii humoru Soukup uzavřel ještě jedním vtipem na účet Miroslava Kalouska. „Víte, jaký je rozdíl mezi Kalouskem a pivem? Pivo existuje i v provedení nealko,“ prohlásil Soukup.

Zaujala ho i zpráva o tom, že se zvedne daň u alkoholu a tabáku. To by prý podle Soukupa bylo ještě v pořádku, kdyby to ovšem nemělo háček. Soukup divákům vysvětlil, že když si vyděláte sto korun, stát vám na daních a dalších odvodech sebere 50 korun. Další 25 korun zaplatíte za bydlení. Další 20 korun vám prý stát sebere na DPH za jídlo.

Nebohým daňovým poplatníkům zbývá pět korun. A stát na nic nečeká a sebere mu 10 korun na další výdaje, jako jsou koncesionářské poplatky za ČT, za Český rozhlas, nějaké ty odvody do daňových rájů a tak podobně.

Nebohý občan si tam musí půjčit v bance 5 korun, jenže banka mu napaří pořádný úrok a milý občan pravděpodobně skončí v exekuci. Takhle to funguje v Česku. „Takhle to funguje i s vašima výplatama. Moc se neusmívejte,“ varoval s úsměvem na tváři Soukup své diváky.  

Doporučil jim, že mohou svým dětem vysvětlit, co je čeká, až budou velké. A capartům hned trochu spadne hřebínek a přestanou zlobit.

Podle Soukupa si část těch peněz vzal také podnikatel Zdeněk Bakala, který prý sedává u Ženevského jezera ve Švýcarsku a dává rozhovory, jak se má podnikat. „A přitom normálně všechno štípnul. Úplně všechno štípnul,“ vyjádřil svůj názor generální ředitel televize. Dětem se prý těžko vykládá, že s poctivostí nejdál dojdou. Rodiče jim prý těžko vysvětlují, že by se měly dobře učit, potom si najít dobrou práci a vést řádný život. „A pak děti vidí Zdendu, no ten kradl a má se dobře, no tak fotře, co to kecáš? Jak jim to chcete vysvětlit, že jo?“ rozčiloval se Soukup.

Aby divákům zase trochu zvedl náladu, přidal vtip o kněžích a pedofilii. „To víte, jak má kněz velkou postel? Nevíte? Vždyť to ví každý malý dítě,“ pravil Soukup. Okamžitě však uznal, že to není úplně nejlepší vtip, že to přepísknul a teď bude čekat na nějakou novou stížnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…