Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ukrajina otočila finále s Jižní Koreou a slaví historické zlato z mistrovství světa "dvacítek"

Poprvé v ukrajinských dějinách si fotbalisté v jakékoli věkové kategorii podmanili světový šampionát. Hráči do 20 let zvítězili v dramatickém finále v polské Lodži nad Jižní Koreou 3:1 a vystoupali na pomyslný trůn. V páté minutě sice po proměněné penaltě Lee Kang-ina prohrávali, ale Vladyslav Suprjaha skóre dvěma brankami otočil a Heorhij Citajšvili stanovil konečný výsledek.

Fotbalisté Ukrajiny se radují z gólu ve finále MS hráčů do 20 let
zdroj: imago sportfotodienst autor: RADOSLAW JOZWIAK

Ukrajinci zakončili ve finále spanilou jízdu turnajem, v němž ani jednou nenašli přemožitele. Brankář Andriy Lunin navíc obdržel zlatou rukavici pro nejlepšího gólmana šampionátu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Ukrajina U20 - Jižní Korea U20

Nejlepší hráč mistrovství světa Lee Kang-in ho sice krátce po úvodním hvizdu překonal z pokutového kopu, který americký rozhodčí Ismail Elfath nařídil na základě konzultace s kolegou u videa, ale poté už skórovali pouze Evropané.

Nutno podotknout, že Vladyslavu Suprjahovi pomohly ke gólům šťastné odrazy. Devatenáctiletý forvard Dynama Kyjev nicméně v obou případech zachoval chladnou hlavu a míč s přehledem uklidil k tyči.

V 70. minutě měl na hlavičce vyrovnání Kim Jung-min, jenže Lunin se blýskl famózním reflexem. I proto mohl Heorhij Citajšvili po individuálním průniku rozvlnit síť soupeře potřetí a rozhodnout o premiérovém ukrajinském triumfu.

Ze šampionátu této věkové kategorie si poprvé v historii odvezou medaile i stříbrní Korejci a také Ekvádorci, kteří v pátek udolali v bitvě o bronz Italy.

Ukrajina U20 - Jižní Korea U20 3:1 (1:1)

Branky: 34. a 53. Suprjaha, 89. Citajšvili – 5. Lee Kang-in (pen.).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články