Obrácený burger, tenisky i dvě hry. Obří kampaň na novou řadu Stranger Things vrcholí

strangerthings-hlavni
0Zobrazit komentáře

Vezměte partu dětí, se kterými začíná mlátit puberta, zasaďte ji do osmdesátkové retro atmosféry plné neonů, arkádových herních automatů a kultovních sci-fi filmů a navrch přidejte mysteriózní hororovou linku plnou příšer přicházejících z paralelního světa. Tak zní recept na veleúspěšný seriál Stranger Things z dílny Netflixu, který již 4. července zahájí vysílání jeho třetí série.

Ta bude navazovat na události předchozích dvou divácky úspěšných sezón a opět nás zavede za dívkou Eleven a jejími kamarády z městečka Hawkins, kteří budou unikat monstrům přicházejícím ze světa Upside Down. Stejně monstrózní je i reklamní kampaň seriálu, která se v posledním měsíci snaží polapit diváky po celém světě, a nutno říci, že jejich šance na záchranu jsou minimální.

Jako první představilo LEGO svou novou stavebnici inspirovanou seriálem, díky které si můžete postavit dům rodiny Byersových. A to hned dvakrát, nejdříve v reálném světě a následně jeho verzi v tajemném světě Upside Down. Ve stavebnici nechybí ani ty nejdůležitější seriálové postavy první série jako Eleven, Mike, Lucas, Dustin, šerif Hopper, Demogorgon a další.

Do kampaně se následně zapojily také oděvní společnosti. Nejdříve švédské H&M, které představilo svou letní bazénovou kolekci. Ta nabízí střihy a doplňky inspirované módou 80. let, ze kterých si vyberou především dámy. Nicméně na promo videu, které bylo k této kampani vytvořeno, má hlavní roli seriálový Billy Hargrove s jemným knírkem a účesem ve stylu mullet.

Na H&M před několika dny navázala také společnost Nike, která vytvořila nejen oblečení inspirované seriálem, ale i několik druhů tenisek. Nike ve své kolekci taktéž vychází z retro designů a u tenisek dokonce oživil modely, které v 80. letech běžně prodával. Některé z nich proto můžeme vidět na nohou hlavních hrdinů v seriálu. Kromě bot nabízí nová kolekce také oblečení inspirované univerzitou města Hawkins, kde se celý seriál odehrává.

nike-stranger-things

Kolekce Stranger Things od Nike

Burger s colou

Pokud už začínáte být z kampaně unaveni, co si takhle odpočinout u něčeho dobrého k snědku? Rozhodně vám však nedoporučujeme návštěvu fastfoodového řetězce Burger King, protože i zde můžete na Stranger Things narazit.

Stane se tak, pokud si objednáte hamburger Whooper Upside Down, který vám bude naservírován kompletně vzhůru nohama. Jeho chuť je však stejná jako u originálu a k dostání je pouze na 11 různých lokalitách ve Spojených státech, což je odkaz na seriálovou postavu Eleven.

burger-king-stranger-things

Burger je samozřejmě potřeba něčím spláchnout. Co takhle Coca-Colou se stejnou chutí s jakou byla nabízena v roce 1985, tedy ve stejném roce, ve kterém se bude odehrávat i třetí série seriálu. Jak tehdy kola chutnala se budeme moci dozvědět díky limitované edici New Coke od Coca-Coly.

New Coke byl jeden z velkých přešlapů této velké značky, která se rozhodla předělat svou tradiční recepturu a nabídla ještě sladší nápoj. Ten se však nesetkal s příliš velkým úspěchem, a proto byl stažen z prodeje po 79 dnech. Několik plechovek New Coke bude možné spatřit v seriálu a půl milionu plechovek tohoto nápoje mohou američtí zákazníci objednávat na speciálních webových stránkách Coca-Coly.

Zábava v obýváku

Stranger Things pronikly také do Ikey, která v nedávné době představila novou kampaň s názvem Real Life Series. V té ze svého sortimentu skládá slavné seriálové interiéry. Takto vytvořila například obývací pokoj rodiny Simpsonových ze Springfieldu, apartmánový byt několika Přátel z New Yorku a obývací pokoj v domku rodiny Byersových z městečka Hawkins. V tom nechybí známá abeceda s řetězem vánočního osvětlení a další kusy nábytku, které velice připomínají interiér, ve kterém paní Byersová komunikovala se svým zmizelým synem Willem.

ikea-stranger-things

Mezi poslední projekty, které si ukrajují z popularity Stranger Things, patří také dvě hry. První je mobilní hra od Next Games, které se soustředí především na hry rozšiřující realitu a mohla by připomínat herní zážitek podobný hitu Pokémon GO. Jejich hra pojmenovaná jednoduše Stranger Things přenese hráče do světa Upside Down, kde musí za pomoci ostatních hráčů bojovat s tamním zlem. Na animovanou RPG hříčku si však musíme počkat až do příštího roku.

O druhé hře toho příliš nevíme, snad jen to, že na ní pracuje sám Netflix a nese jméno Stranger Things 3: The Game. Vyjít by měla v den premiéry třetí série a budou si ji moci zahrát majitelé PS4, Xboxu One a také Nintenda Switch.

Stranger Things – Next Games

Do premiéry třetí série Stranger Things zbývají necelé tři týdny a tyto kampaně jsou takovým malým rozptýlením předtím, než vypukne nová mysteriózní zápletka. My vám toto čekání zkrátíme alespoň upoutávkou, která nám dává ochutnat jedinečné atmosféry, na kterou se můžeme těšit.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym