Někdy se může zdát, že návrháři už nevědí, co by vymysleli, jen aby zaujali. Džínovina je ale stálice přehlídkových mol už několik let a přežívá si v duchu "čím víc, tím líp".

Koncem 19. století získal krejčí Jacob Davis a Levi Strauss patent na výrobu pracovních kalhot pro zlatokopy. Ve filmu Rebel bez příčiny nezaujal ani tak chytlavý příběh, ale James Dean v padnoucích džínách. Svůj podíl na jejich slávě má i herečka Marilyn Monroe, kdy díky jejímu filmu Mustangové začal pro džíny zlatý věk. Dnes je z nich legenda, která hýbe světem módy.

Ranní krize

Každý z nás má doma ve skříni alespoň jedny - na tělo, bootcut, nestárnoucí zvonáče, pasovky. Je to univerzální kousek, který vás vyvede ze všech módní krizí. I celebrity o tom ví své a nedají na ně dopustit. Džínovina, to nejsou jen kalhoty. Nezapomínejte na pouzdrové sukně, propínací šaty, košile nebo nesmrtelné bundy a vesele kombinujte. Dvojitý denim už zase letí.

Láska na celý život

Nefalšovanou milovnicí džín, která je nevnímá jen jako poslední záchranu, ale skutečně si je užívá, je manželka Justina Biebera Hailey. Její bláznivé kombinace nejdou přehlédnout.

Nechte se inspirovat v naší galerii a osvěžte české ulice. Ale módní variaci, kterou oblékla Britney Spears a Justin Timberlake, neberte příliš vážně.