Alarmující telefonát přijali v sobotu odpoledne operátoři linky 158. Zavolal jim totiž muž s tím, že se po cestě z výletu domů do Prahy pohádal s manželkou, která s ním i jejich dětmi jede v autě. Uvedl, že je ve špatném psychickém stavu a bojí se, že jim ublíží - v autě totiž kromě rodiny vezl i zbraně. Z telefonátu podle policie nebylo zřejmé, zda svou rodinu muž drží jako rukojmí, či nikoliv.

Policisté vyrazili do akce, auto pak objevili v Praze 13. „Prováděli jsme zákrok vůči řidiči vozidla, který měl v autě zbraně. Kromě sebe měl v autě manželku a děti. Muž sám požádal o asistenci policie, chtěl svoje legálně držené zbraně odevzdat,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová. Muž skončil v péči záchranářů.

Manželka vypověděla, že nikomu nevyhrožoval, ještě v sobotu odpoledne nebyl podezřelý z žádného protiprávního jednání. To se však změnilo po domovní prohlídce. „Při prohlídce auta a po vstupu do bytu byla nalezena celá řada legálně i nelegálně držených zbraní, proto posléze vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování,“ uvedla mluvčí. 

„Sedmačtyřicetiletý muž skončil po nezbytné lékařské prohlídce v cele předběžného zadržení,“ dodala. Na místo se policisté vrátili také v neděli, s sebou vzali i pyrotechnika a k asistenci přivezli zadrženého podezřelého muže. Mezi zbraněmi u něj našli samopal s tlumičem i dva funkční nástražné výbušné systémy.

Fotogalerie
28 fotografií