Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na Jičínsku hořel kravín se stovkou zvířat. Škoda je téměř milion

Požár kravína na Jičínsku
Požár kravína na Jičínsku  (Autor: Hasiči Královéhradeckého kraje)
Autor: ČTK, ital - 
16. června 2019
10:01

V sobotu odpoledne začal hořet nakladač v kravíně v Bukovině u Pecky na Jičínsku. V objektu se nacházelo více než 100 kusů dobytka. K požáru vyrazilo devět jednotek hasičů, kterým se oheň podařilo zlikvidovat přibližně za dvě hodiny. Všechna zvířata se podařilo zachránit a nikdo během zásahu nebyl zraněn. Škodu hasiči odhadli na 900 000 korun a příčinu požáru vyšetřují. Pro ČTK to potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Krajské operační a informační středisko přijalo v sobotu po 13. hodině hlášení o požáru v objektu kravína v části Bukovina u Pecky. Na místo zásahu bylo vysláno celkem devět jednotek hasičů. Z objektu kravína bylo nutné evakuovat nejen ošetřovatele zvířat, ale také více než 100 kusů dobytka. Osoby byly následně prohlédnuty zdravotnickými záchranáři, všechny byly v pořádku,“ uvedla mluvčí na stránkách královéhradeckých hasičů.

Hasičům se podařilo všechna zvířata z kravína vyvést a zachránit. Následným průzkumem zjistili, že začal hořet UNC nakladač. Jednotkám se podařilo lokalizovat požár ve 14:31. „Hasiči ještě zkontrolovali objekt pomocí termokamery kvůli možným skrytým ohniskům. Likvidace požáru byla ohlášena těsně po 15. hodině. Dohlídku nad požářištěm prováděla následně dobrovolná jednotka z Pecky,“ informovala mluvčí.

Škodu způsobenou na nakladači i na budově hasiči předběžně vyčíslili na 900 000 Kč. Díky zásahu požárních jednotek se však předešlo daleko větším ztrátám, které by dosáhly až 30 milionů korun. Jaká byla příčina požáru, zůstává nadále předmětem vyšetřování.

Podle informací hasičů královéhradeckého kraje na místě zasahovali profesionální jednotky z Nové Paky a Jičína a dále JSDH Nová Paka, Pecka, Bělá u Pecky, Lázně Bělohrad, Stará Paka, Jičín a Horní Nová Ves.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání