Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čaputová prvý deň ako prezidentka: Tento outfit... Fúúúha!

Inaugurácia prezidentky Čaputovej Zobraziť galériu (4)
Inaugurácia prezidentky Čaputovej (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - V sobotu sa oči verejnosti upierali na prezidentský palác. Včerajšok totiž patril inaugurácii novej slovenskej prezidentky, Zuzany Čaputovej. Ako sa obliekla na dôležitý ceremoniál a či dodržala predpísané pravidlá, na to si posvietil stylista Marian Hornyak.

Príchod seniorov na slávnostný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Pani prezidentka predviedla naozaj premyslený celok v zmysle všetkých protokolárnych nárokov. Elegantná a veľmi pôvabná bledomodrá farba bola skvelou voľbou aj pre výraznosť a symboliku. Lem v podobe stuhy s rafinovaným tmavomodrým podšitím, ktorý sa tiahol od ramena cez jeden rukáv, má podľa tvorcu šiat, skvelého slovenského top dizajnéra Borisa Hanečku, symbolizovať rieku Dunaj. Možno úvaha, prečo nie Váh, ale odpoveďou by bol asi vzťah k mestu Bratislava, kde svoj mandát bude prevažne napĺňať.

Na inaugurácii mala k noblesným šatám obuté klasické biele lodičky, ktoré na ďalší program vymenila za bledomodré na masívnejšom opätku, ktorý jej poskytol potrebný komfort v uliciach Starého mesta. Jemným detailom bola zjavne historická brošňa vykladaná diamantmi. Tu možno čítať úctu k tradícii a postaveniu alebo dedičstvo. Je to iné posolstvo ako napríklad prezentovala odchádzajúca prvá dáma Martina Kisková, ktorá dávala prednosť súčasnej kreatívnej tvorbe doplnkov.

Pani prezidentka je krásna žena a uprednostňuje prirodzený vzhľad. Jeho ozdobou sú nepochybne vlasy, ktoré nechala voľne vyniknúť. Decentná vizáž bez výrazných farieb dotvorila veľmi reprezentatívny vzhľad, ktorý má predpoklady byť silnou inšpiráciou pre mnohé ženy na formálne príležitosti. Som hrdý, že máme takúto vkusom a intelektom obdarenú hlavu štátu a želám si, aby okrem dôležitých a významných prínosov bola aj osvetou a príkladom na poli štýlu.

Viac o téme: Zuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu