Slovenský herec Ján Koleník jde doslova z role do role.  Čeští diváci si ho zamilovali jakožto sympatického Vladimíra v historické sáze První republika, nyní září na TV Markíza v komediálním seriálu Oteckovia či v kriminálním dramatu Za sklem, kde mu byl svěřen hlavní part drsného policisty Norberta Višvádera. Zkrátka jako herec nebude rozhodně patřit mezi ty, co jenom horko těžko přežívají od výplaty k výplatě a čekají na jakoukoliv nabídku. Spíše naopak!

Minulý rok si totiž Ján zakoupil nádherný byt v bytovém komplexu poblíž Dunaje, který patří k nejvyšším budovám na Slovensku. Pořídil si tam apartmánek o velikosti 60,90 m² ve dvaadvacátém poschodí, a to včetně garážového stání. Kromě dechberoucího výhledu má luxusní byteček ještě jeden velký klad – Koleník to z něj nemá daleko do zaměstnání, budova Slovenského národního divadla se nachází jen pár kroků od paneláku. Poblíž je navíc i tělocvična, kterou herec pravidelně navštěvuje, což je mimochodem na jeho muskulatuře jaksepatří vidět.

Důvody, proč si pořídil takové přepychové bydlení, jsou čistě praktické: Nechce se mu kvůli každému natáčení a kvůli každému představení dojíždět do hlavního města a rozčilovat se v zácpách. „Rozhodl jsem se bydlet ve městě, kvůli dopravě, která v Bratislavě bohužel kolabuje. U mě ale nic není definitivní. Nezůstávám na jednom místě moc dlouho…“ prohlásil podle magazínu Plus Jeden deň Koleník, na něhož se české fanynky mohou těšit i na Shakespearovských slavnostech.

Rodák z Banskej Bystrice však ale všechny překvapil tím, že si v té samé budově zakoupil další byt, tentokráte v jednatřicátém patře. Kupní smlouvy měl údajně podepsat už v únoru letošního roku. „Ceny nemovitostí se tu pohybují průměrně kolem 330 tisíc euro. A čím výš se byt nachází, tím vyšší je i jeho cena,“ prozradil zdroj Plusce. To tedy znamená, že bydlet zde může jenom někdo, koho nevyleká částka vysoká osm a půl milionů korun. Tu musel dát na dva byty dvakrát - dohromady tedy minimálně 17 milionů korun a pochopitelně možná zaplatil i vyšší cenu. Není tedy pochyb o tom, že se Koleníkovi v práci skutečně daří!

VIDEO: Ján Koleník v seriálu 1890

Video
Video se připravuje ...

1890: Koleník vyletí do povětří! FTV Prima

Fotogalerie
32 fotografií