Hlavní obsah

V pohádce Toy Story 4 budou zastoupeny i lesby

Novinky, Stanislav Dvořák

Současný trend požaduje v pohádkách nejen zástupce různých ras, ale také homosexuální hrdiny. V nové pohádce Toy Story 4 proto nechybějí lesby, uvedla agentura Reuters.

Upoutávka na film Toy Story 4: Příběh hračekVideo: Falcon

 
Článek

Režisér Toy Story 4 Josh Cooley sdělil na londýnské premiéře médiím, že došli k tomuto rozhodnutí, aby animované filmy studií Disney a Pixar více reprezentovali svět, ve kterém žijeme. Herec Tom Hanks, který propůjčil svůj hlas animovanému kovbojovi, dodal, že definice rodiny proběhla změnami.

Foto: Disney

Toy Story 4

„Myslím, že každý film, i když je to animák, musí odrážet svět, v němž žijeme, v jakékoliv době. Žijeme ve více diverzifikovaném prostoru, je tu více menšin, definice rodiny prochází různými – ne snad redefinicemi, ale novým vysvětlením,“ míní Tom Hanks.

Foto: Disney

Toy Story 4

Další hlasy postavičkám dodali třeba Tim Allen (Buzz Lightyear), Keanu Reeves (Duke Caboom) a Christina Hendricksová (Gabby Gabby).

V USA se pravidelně zveřejňují velmi rozsáhlé průzkumy, ve kterých počítají, jestli je ve filmech, včetně animovaných pohádek, dostatek menšin, leseb, gayů, transsexuálů a dalších skupin. Autoři pak jednotlivým hollywoodským studiím dávají hodnocení, jestli nezaostávají v diverzitě.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Anketa

Mělo by být v pohádkách více gayů a leseb?
Ano
13,8 %
Ne
86,2 %
Celkem hlasovalo 456 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám