Hlavní obsah

Koncept hypersportu Toyoty vzal na projížďku šéf automobilky

Právo, laz

Toyota, respektive závodní oddělení Gazoo Racing, si pohrává s myšlenkou silničního hypersportu. Po několika konceptech se pravděpodobně ve vývoji dostali Japonci dál. Prototyp vyzkoušel sám Akio Toyoda.

Jízda s GR Super SportVideo: Toyota Gazoo Racing

 
Článek

Japonská trať Fuji je domovem závodních a sportovních aktivit Toyoty. Právě z domácího hřiště pod slavnou stejnojmennou horou pochází nové video. Prezident největší světové automobilky zde usedá za volant placatého hypersportu, který vychází z konceptu GR Super Sport.

Pravděpodobně se jedná o další evoluční fázi tohoto projektu, který vůbec nemá jistou budoucnost. Každopádně právě prezident je známý tím, že se nebojí usedat za volant těch nejrychlejších vozů ze své stáje.

Foto: Toyota

Toyota Gazoo Racing GR Super Sport

Pokud jde o samotný projekt, zřejmě se jedná o klíčový vůz ve vztahu k budoucnosti značky v seriálu Le Mans. Právě letošní 24hodinovku o víkendu Japonci vyhráli a od ročníku 2020/2021 přijde nová kategorie se závodními vozy odvozenými od silničních aut. Právě tento vůz by měl být vstupenkou, až bude připraven.

Koncept se s hybridním pohonem s 2,4litrovým šestiválcem představil s výkonem 986 koňských sil, přičemž pohotovostní hmotnost dosahovala 1100 kilogramů. O produkční verzi zatím více informací není, ale mohla by být přímým konkurentem pro Mercedes-AMG One.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám