Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Drsňák, který nesahá na holky. Kdo je ‚miláček internetu‘ Keanu Reeves?

Kultura

  16:30
LOS ANGELES/PRAHA - Pozorný k ženám i malým štěňatům. Keanu Reevese je teď možné vidět snad všude na internetu. Herec totiž patrně dobře ví, jak co nejlépe pečovat o vlastní image.

John Wick (Keanu Reeves) ve skladu zbraní. Snímek John Wick 3 (2019). Režie: Chad Stahelski. foto: LIONSGATE

Keanu Reeves má oficiálně novou přezdívku - Miláček internetu. „To je šílené. Ale rozhodně mě to těší,“ okomentoval ji magazínu People na premiéře snímku Toy Story 4: Příběh hraček, kde namluvil postavu neohroženého kaskadéra. Čím si ale tuto nálepku vysloužil?

Keanu Reeves ve filmu 47 róninů
Keanu Reeves jako Johnny Silverhand. Johnny hlavnímu hrdinovi pomůže postavit...

V polovině letošního května přišla „bomba“. V rámci rozhovorů k premiéře snímku John Wick s hercem udělal rozhovor i internetový magazín Buzzfeed. Reevese obklopil štěňaty a nechal ho číst otázky od diváků. Video záhy obletělo sociální sítě. „To je ta nejroztomilejší věc, kterou jsem kdy viděla. A ne, není to kvůli těm štěňatům,“ napsala pod původní video na serveru YouTube uživatelka Annie Setzerová. 

Na konci letošního května měl Reeves v rozhovoru pro web Star2 prohlásit, že se cítí být sám, že nemá nikoho blízkého. I když se nakonec ukázalo, že si bulvární malajsijský web celý rozhovor vymyslel, lavina už se spustila. Fanoušci (hlavně tedy ženského pohlaví) začali na sociálních sítích vyjadřovat  až ohromující podporu. Tím spíše, že hercova smůla v osobním životě není žádným tajemstvím. Když se mu po čtyřletém vztahu s herečkou Jennifer Symeovou v prosinci 1999 narodilo dítě, přišlo na svět mrtvé. V dubnu 2001 pak při autonehodě zemřela i Symeová. 

Herec je přitom dlouhou dobu znám svou uctivostí k ženám. Když se s kolegyněmi nebo fanynkami nechává fotografovat, drží ruce daleko od nich. Co jednomu přijde poněkud vtipné, jiní vnímají jako to správné gesto v době, kdy se svět stále nevzpamatoval z vln kauz sexuálních obtěžování #MeToo. Herečka Sandra Bullocková například v rozhovoru prozradila, že ji Reeves při natáčení filmu Nebezpečná rychlost (1994) taktně přidržoval „neposlušné šaty“. Známé je také video, na kterém Reeves v newyorském metru (kterým ostatně často jezdí, ačkoliv může jezdit autem s vlastním řidičem) uvolnil sedadlo stojící ženě. 

Zatím poslední zářez herce byl v rámci největšího světového videoherního veletrhu E3. V očekávané polské hře Cyberpunk 2077 si Reeves zahraje roli průvodce hlavního hrdiny/hráče. Jeho vystoupení na veletrhu při samotném odhalení hry pak znovu udělalo díru do sociálních sítí. Legendárním se stal moment, kdy Reeves oznámil divákům, že procházky futuristickým městem ve hře jsou opravdu dechberoucí. Jeden z přihlížejících zakřičel, že to Reeves je dechberoucí a herec se obdivné poznámce téměř stydlivě zasmál. Keanu Reeves zkrátka dobře ví, jak si budovat tu nejlepší možnou image.