Hlavní obsah

RegioJet prodal dluhopisy téměř za miliardu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromý dopravce RegioJet poprvé prodal dluhopisy. Šlo o emisi za 921 milionů korun se splatností pět let. Peníze použije hlavně na nákup vlaků, informoval v úterý mluvčí dopravce Aleš Ondrůj.

Foto: RegioJet

Stevardka ve vlaku RegioJet.

Článek

„Zájem o emisi předčil naše očekávání. Ukazuje to, že RegioJet je nejen perspektivním a preferovaným dopravcem v očích zákazníků, ale vykazuje také výrazně pozitivní ekonomické výsledky. Po loňském zisku ve výši 102 milionů korun očekáváme v letošním roce další růst našeho zisku z aktivit ve vlakové dopravě,“ řekl Petr Kohoutek, finanční ředitel Student Agency, která RegioJet vlastní.

Získané finance firma podnikatele Radima Jančury využije na další růst svých aktivit a rozvoj vozového parku, zčásti pak také na refinancování stávajících úvěrů od financujících bank. RegioJet nakupuje například nové vlaky Astra z Rumunska.

Manažerem dluhopisové emise byla Česká spořitelna, která dále působí jako její zajišťovací a platební agent. Dluhopisy byly umístěny jak mezi institucionální investory, tak mezi klienty z privátního bankovnictví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám