Hlavní obsah

T-Mobile popřel, že by Babišův tým vyjednal neomezená data

Novinky, mif

Společnost T-Mobile v pondělí představila svou letní nabídku, v rámci níž mohou lidé získat balík neomezených dat zadarmo. Premiér Andrej Babiš (ANO) na to reagoval, že je to výsledek vyjednávání jeho vládního týmu s operátory. To ale růžový operátor záhy popřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Tak konečně. První krok. Díky moc T-Mobilu za rozhodnutí přinést lidem v létě neomezená data. Je to společný výsledek dlouhého vyjednávání mého týmu,“ prohlásil Babiš na Twitteru. Připomněl zároveň, že v jeho týmu je ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, vládní zmocněnec pro oblast IT Vladimír Dzurilla a poslanec ANO Patrik Nacher.

Premiérův tým skutečně jedná s operátory v posledních měsících o tom, jak přinést pro tuzemské uživatele levnější mobilní tarify. Žádné hmatatelné výsledky ale zatím jednání nepřineslo. T-Mobile totiž v prohlášení uvedl, že kampaň s neomezenými daty není výsledkem společného jednání.

„Máme samozřejmě radost, že si naší nabídky všiml i premiér. Pravda je, že průběžně vedeme rozhovory se všemi představiteli státu, kteří mají v gesci telekomunikační trh, nicméně na tvorbě konkrétních nabídek s nimi nespolupracujeme,“ stojí v prohlášení růžového operátora.

Neomezená data na léto

Letní nabídka T-Mobilu začne platit ve čtvrtek 20. června. Všichni majitelé paušálních tarifů i předplacených karet si budou moci v aplikaci Můj T-Mobile aktivovat nový balíček s názvem Neomezená data na léto, a to bez jakýchkoliv dalších poplatků – balíček bude zadarmo.

Neomezený datový limit bude možné využívat nejen v tuzemsku, ale také ve státech Evropské unie v rámci mezinárodního roamingu.

Balíček s neomezeným datovým limitem přitom bude platný po dobu 30 dní a je možné jej aktivovat opakovaně. Konec akce je naplánován na 31. srpna, poté již nebude možné balíček znovu aktivovat.

Právě kvůli mobilním datům jsou operátoři v tuzemsku často terčem kritiky. Tytéž společnosti totiž v zahraničí za podobné částky nabízejí výhodnější datové balíčky, případně i úplně neomezené tarify.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám