Izraelský miliardář koupil developerský projekt v Karlíně

Vizualizace developerského projektu Block B v Karlíně na rohu Thámovy a Pernerovy ulice. Architektem je slovinské studio Bevk Perović arhitekti.

Vizualizace developerského projektu Block B v Karlíně na rohu Thámovy a Pernerovy ulice. Architektem je slovinské studio Bevk Perović arhitekti. Zdroj: AFI Europe

Na rohu karlínských ulic Thámova a Pernerova vybuduje developer AFI Europe byty, kanceláře a obchody. (ilustrační foto)
Developer Serge Borenstein a jeho Karlín Group se hodlají soustředit na jiné projekty.
Karlín patří mezi žádané pražské lokality.
4
Fotogalerie

Developerská skupina AFI Europe koupila od realitní firmy Karlín Group projekt na výstavbu víceúčelového projektu nazvaného Block B v Praze 8. Na rohu karlínských ulic Thámova a Pernerova vybuduje byty, kanceláře a obchody.

„Zahájení stavebních prací plánujeme letos v zimě a předpokládaný termín dokončení je v závěru roku 2021. Celková investice přesáhne jednu miliardu korun,“ uvedl ředitel AFI Europe Doron Klein. AFI Europe patří do impéria izraelského miliardáře Lva Levieva.

Projekt bude mít přes deset tisíc metrů čtverečních užitné plochy. Většinu objektu zabere bydlení. Architektem stavby je slovinská kancelář Bevk Perović arhitekti. Na transakci s pozemkem se podílela konzultantská společnost Knight Frank.

Projekt má platné stavební povolení. O takové zboží je kvůli zdlouhavým povolovacím procesům na realitním trhu velký zájem. „Projektů s územním rozhodnutím, natož pak se stavebním povolením, v Praze naleznete pomálu. Pokud jsou, většinou si je developer drží v portfoliu,“ komentoval transakci Jan Hospodář, řídící partner v poradenské firmě 108 Investment Advisory.

Izraelský stavebník už má v lokalitě zkušenosti s výstavbou kancelářského centra AFI Karlín. „Karlín se bezesporu stal jednou z nejatraktivnějších pražských lokalit. Leží nedaleko centra, nabízí kompletní občanskou vybavenost, dostatek zeleně a spoustu možností pro příjemné trávení volného času,“ vysvětlil volbu Karlína pro novou akvizici ředitel AFI Europe Doron Klein.

Společnost Karlín Group se k prodeji projektu rozhodla kvůli tomu, že se chce soustředit na jiné stavby. Mimo jiné aktuálně staví soukromé studentské koleje Student House v Holešovicích.

Magazín E15 „Jak vydělat na pronájmu“ objednávejte zde >>>

Video placeholde
• E15