Hlavní obsah

Golf musí být podle šéfa Volkswagenu představen do konce roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Volkswagen slovy svého generálního ředitele Herberta Diesse potvrzuje svůj plán představit novou generaci Golfu ještě letos. Automobilka je nyní ve fázi příprav na sériovou výrobu a Diess slíbil, že se první kusy dostanou k zákazníkům v letošním roce.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ukázal tuto skicu příští generace Golfu při výročním setkání akcionářů.

Článek

„V současnosti se pereme s náběhem výroby. Stihneme termín a první vozidla budou doručena koncem tohoto roku,“ cituje Diesse web Automotive News, a to z globální konference vrcholového managementu firmy.

Diess v souvislosti s tím určil Karlheinzu Hellovi, vedoucímu týmu stojícímu za vývojem nového Golfu, dva cíle – zlepšit ziskovost celé modelové nabídky a mít dobrý náběh výroby.

Jasné datum startu prodejů nicméně zatím nebylo oznámeno, máme jen starší potvrzení prezentace médiím, která proběhne v říjnu letošního roku. Jak bude vůz vypadat, zatím stále není jasné; starší fotky ukazují maskované prototypy a starší skica úplně nahoře přibližuje přední světla.

Nový Golf má být v čele své třídy co do konektivity, má mít standardem digitální přístrojový štít a také má dostávat softwarové aktualizace po internetu. To také znamená, že úroveň jeho zabezpečení proti útokům hackerů musí být podstatně lepší, než je to u auta, které není připojeno k internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám