Hlavní obsah

Anistonová a Sandler měli na Netflixu rekordní sledovanost, reakce jsou ale hrozné

Novinky, Stanislav Dvořák

Komedie Murder Mystery s Jennifer Anistonovou a Adamem Sandlerem zaznamenala za první tři dny rekordní sledovanost - podle služby Netflix ji streamovalo asi 31 milionů lidí. Mnozí ale význam takových internetových rekordů zpochybňují.

Foto: Netflix

Komedie Murder Mystery s Jennifer Anistonovou a Adamem Sandlerem.

Článek

Fakt, že si Murder Mystery lidé pustí, neznamená, že se jim film líbil ani že se skutečně dívali celou dobu. Netflix funguje na principu předplatného, takže nelze říct ani to, že za konkrétní film zaplatili. Pokud by byl uveden v kinech, je to něco jiného, protože diváci si musí koupit lístek na konkrétní film.

Murder Mystery sledovali hlavně diváci v USA a Kanadě (13,38 milionu), na celý zbytek světa zbývá 17,5 milionu diváků. To je dáno i tím, že Netflix prodává předplatné především v Americe, třeba v ČR je zájem minimální.

Foto: Netflix

Gemma Artertonová ve filmu Murder Mystery

První zahraniční recenze na film jsou strašné. Kritici píšou o nudné a přihlouplé komedii. „Příběh je tak generický a nezáživný jako jeho název,“ domnívá se americký The Hollywood Reporter. „Komedie Murder Mystery je bezostyšně nevkusná jako falešné šperky. Cetka vhodná pro večer, který nemá ambice na nic exotičtějšího než na pizzu,“ doplňuje Variety s tím, že samotná Anistonová není tak špatná.

Rekord v internetové sledovanosti za první týden zatím drží Bird Box se Sandrou Bullockovou, který nasbíral 45 milionů diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám