Vítejte v pekle gayů. Youtuber provokuje Trumpa, ve městě vyvěsil duhové vlajky

Magazín Magazín
19. 6. 2019 12:01
Youtuber Elijah Daniel vzbudil na sociálních sítích velký rozruch. Pětadvacetiletý Američan koupil městečko Hell ve východním Michiganu a přejmenoval ho na Pride Month na počest LGBTQ+ komunity.
Foto: Elijah Daniel

Lesby, gayové, bisexuálové a transgender osoby oslavují každý červen svá práva a v desítkách zemí světa pořádají průvody a kulturní akce. Červnu proto říkají v angličtině Pride Month.

Elijah Daniel dal stejné jméno městečku v Michiganu, aby tak vyjádřil nesouhlas s americkým prezidentem Donaldem Tumpem, který zakázal vztyčení duhových vlajek na amerických úřadech. Během vlády Baracka Obamy měly vlajky na úřadech své místo, Trump ale tuto tradici zrušil.  

Viceprezident Mike Pence, který neuznává sňatky stejného pohlaví, navíc Trumpův čin podpořil. 

Peklo gayů

Daniel nepřejmenoval jen městečko, ale také jeho slogan, který vítá  návštěvníky při vjezdu na jeho území. "Welcome to Hell" přepsal na "Welcome to Gay Hell", tedy vítejte v Pekle gayů.

Jak Daniel řekl zpravodajskému serveru BBC, svým činem apeluje na mladou generaci, aby kriticky uvažovala nad politickým děním. "Mým záměrem je zveřejnit plán na sociálních sítích a následně sledovat, jak o něm budou informovat média," řekl Daniel.

Nová turistická destinace

Z městečka se už stala nová turistická destinace. Lidé si tu můžou koupit na jeden den křeslo starosty, kostelík na svatební obřad anebo navštívit bar v Pekelné díře.

V obci platí pravidlo, že nikdo nesmí zakázat jeho obyvatelům vyvěsit duhové vlajky. Vlát tu budou po celý rok. 

Elijah Daniel pochází z katolické rodiny a svým činem chce mladým lidem ukázat, že je v pořádku milovat osoby stejného pohlaví. Práva gayů a leseb podporuje řadu let, jeho nejznámější protest proti útlaku minoritní skupiny je z roku 2017, kdy osobně přepsal bibli na verzi pro gaye.

Podívejte se také na video: Uchovejme Ameriku velkou, Trump zahájil kampaň za své zvolení

Uchovejme Ameriku velkou. Trump zahájil kampaň za své znovuzvolení | Video: Reuters
 

Právě se děje

Další zprávy