Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Enrique nečekaně skončil u Španělska. Nahradí ho asistent Moreno

Luis Enrique už není trenérem fotbalistů Španělska. Důvodem jeho odchodu jsou neupřesněné rodinné důvody. Na lavičce devětačtyřicetiletého kouče vystřídá dosavadní asistent Roberto Moreno.

Luis Enrique
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nick Potts

Enrique působil u národního týmu od loňského července. Z vážných rodinných důvodů chyběl na lavičce už od března, kdy krátce před druhým zápasem kvalifikace Eura 2020 odletěl z Malty domů. Jednačtyřicetiletý Moreno ho od té doby ve vedení mužstva zastupoval a nyní se funkce ujme oficiálně.

"Rozhodnutí udělal Luis Enrique sám a jsme mu za to vděční. Budeme na něj vzpomínat jen v nejlepším. Je to osobní věc, kterou nemůžeme ovlivnit. Myslím, že tohle je nejlepší řešení," uvedl na tiskové konferenci svazový šéf Rubiales. Uvedl, že Enrique prožívá velice těžké období a požádal o pochopení.

Moreno dosud nikdy jako hlavní trenér nepracoval. Součástí Enriqueho realizačního týmu byl devět let, spolupracoval s ním už tři roky v Barceloně, než společně přešli k reprezentaci. "Myslím, že zkušenosti mám. Byl jsem jako houba a nasál jsem, co jsem mohl. Luis mi ukázal, jak zvládat kabinu, jak pracovat s médii. Jsem naprosto přesvědčen, že odvedu dobrou práci," řekl Moreno.

Pod jeho dohledem Španělsko vyhrálo všechny tři zápasy kvalifikace Eura s Maltou, Faerskými ostrovy a Švédskem. "Mám smíšené pocity. Jsem smutný a zároveň ne přímo šťastný, ale mám pocit zodpovědnosti," dodal Moreno.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články