Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V autě jsme měli až osmdesát stupňů, řekl Kopecký po úspěchu na Sardinii

Má za sebou druhý start v letošním světovém šampionátu v rallye. Mistr světa kategorie WRC 2 Pro Jan Kopecký na Sardinii společně s Pavlem Dreslerem dojeli v celkové klasifikaci desátí a ve své kategorii byli druzí za týmovým kolegou Kallem Rovanperäou.

"V týmu jsou spokojení, byl to teprve druhý závod s novým vozem Fabia R5 evo a opět první a druhé místo. Pomohli jsme Kallemu odskočit soupeřům," vysvětloval Kopecký v pořadu ČT sport Svět motorů speciál.

Tovární jezdec Škody celkové pořadí většinou během závodu moc nesleduje. "Podíváme se vždycky až na konci. V Portugalsku jsme byli osmí, tady desátí. To je i tím, že WRC vozů, které jsou tak o dvě vteřiny na kilometr rychlejší, tu tolik nestartuje a některé ještě nedojedou," vysvětluje.

Nová fabia je oproti starší verzi na asfaltu také o něco rychlejší. "Ale o vteřinu na kilometr určitě ne," odmítl pilot rezolutně domněnky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký byl na Sardinii desátý, v kategorii druhý

Závodníkům bylo na Sardinii hodně horko, ale český pilot s tím velké problémy neměl. "Odpoledne bylo 40 stupňů. V autě jsme měli až osmdesát – v průměru tam máme tak padesát až šedesát stupňů. Potíme se dost, ale jsme na to připravení. To k tomu zkrátka patří a problém nám to nedělá," vysvětlil Kopecký s tím, že za den vypil dvanáct litrů vody.

Teď se chystá na Rallye Bohemia a po dlouhé době nepůjde do závodu jako vedoucí muž tuzemského šampionátu. Je druhý za Filipem Marešem. "Není to pro mě důležité, jak dopadne Bohemka teprve uvidíme," řekl s tím, že prioritou jsou pro něho stále závody mistrovství světa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články