Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plzeň po přestávce dvakrát udeřila a v přípravě uspěla i podruhé

Druhý zápas, druhé vítězství. Fotbalisté Plzně zdolali po brankách Jeana-Davida Beauguela a Aleše Čermáka druholigový Sokolov 2:0 a navázali na sobotní výhru 5:2 nad třetiligovými Domažlicemi. S přípravou pokračovaly i další tuzemské kluby. Nováček nejvyšší soutěže z Českých Budějovic prohrál s dalším ligovým týmem Příbramí 1:2. Zlín se musel sklonit před druholigovým Brnem, naopak Jablonec i Opava utkání proti soupeřům z nižších pater zvládly.

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v přípravném utkání
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

Trenér Viktorie Pavel Vrba i tentokrát nasadil do každého z poločasů téměř jinou jedenáctku.

Jeho svěřenci se gólově prosadili až ve druhém dějství. V 61. minutě otevřel hlavou skóre Beauguel, který skóroval i proti Domažlicím, a v 81. minutě přidal po dalším centru pojistku Aleš Čermák.

"Tyto zápasy jsou v plné přípravě těžké. Kluci mají za sebou velkou zátěž, jsou unavení. Je to spíše takové zpestření," uvedl asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš, který po uplynulé sezoně ukončil hráčskou kariéru.

"Po tolika letech je to pro mě opravdu nová věc, ale čím to jde dál, čím víc tréninků mám za sebou, tím více si zvykám. Musím přiznat, že se na každý další trénink těším více a více, pohltilo mě to. Je to jiný pohled na tým, ale vyhovuje mi to a uvidíme, jak to půjde dál," dodal Bakoš.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně porazili v přípravném utkání Sokolov 2:0

První zápas v dresu úřadujících vicemistrů české ligy odehrála jedna z posil, slovenský záložník Christián Herc. "Byl to můj první zápas po dovolené, takže jsem hlavně chtěl, aby se zlepšila moje kondička. Je nás tu více nových, musíme si zvykat. Myslím, že bude jen lépe a lépe," uvedl Herc.

V dalším přípravném utkání se Plzeň představí v sobotu na Slovensku v Liptovském Mikuláši.

Viktoria Plzeň - Sokolov 2:0 (0:0)

Branky: 61. Beauguel, 81. Čermák.
Plzeň: I. poločas: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Kayamba, Kalvach, Herc, Hloušek - Krmenčík, Chorý. II. poločas: Sváček - Havel, Pernica, Hájek, Kovařík - Čermák, Hořava - Mihálik, Herc, Pačinda - Beauguel. Trenér: Vrba.

Příbram poslal v tréninkovém centru Dynama na Složišti do vedení v 65. minutě Rostislav Jandera a za 11 minut přidal pojistku Roman Květ. O chvíli později už jen snížil Karsten Ayong, který je v Českých Budějovicích na zkoušce právě z Příbrami.

Zlín po úvodní výhře v přípravě nad šampionem Slovenského poháru Trnavou zaváhal proti druholigovému Brnu a utrpěl první porážku pod novým trenérem Josefem Csaplárem. Zbrojovce, neúspěšnému účastníkovi letošní baráže, vystřelil skalp soupeře z pokutového kopu v 59. minutě Peter Štepanovský.

Opava deklasovala druholigové Vítkovice 4:0. Dvakrát se trefil mladík Filip Souček a jednu branku si připsala letní posila René Dedič. Premiéru v dresu Slezanů si odbyl záložník Jan Suchan, který je v klubu na zkoušce. "Chtěli jsme protočit všechny hráče, což se nám podařilo. Byli jsme po celý zápas lepším týmem, ve druhém dějství soupeř odpadl. Krom čtyř branek jsme zahodili i několik dalších šancí. Na nějaké soudy je ještě brzy, všichni ale hráli s velkou chutí a to mě těší," řekl opavský trenér Ivan Kopecký.

Jen o gól méně než Slezané dal Jablonec, který na úvod přípravy skolil druhého druholigového účastníka letošní baráže Jihlavu 3:0. "Je nás ještě pořád o trochu méně, nejsou tady reprezentanti. Byl to klasicky první přípravný duel, do něhož jsme šli z velké zátěže. I když chceme vyhrát, tak výsledek není až tak důležitý. Pro mě je podstatné, že jsme to odmakali a všichni si zahráli," uvedl jablonecký kouč Petr Rada.

Přípravná fotbalová utkání:

Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 59. Štěpanovský z pen.

FK Jablonec - Jihlava 3:0 (1:0)
Branky: 43. Pilík, 66. Fábry, 73. Velich.

České Budějovice - 1. FK Příbram 1:2 (0:0)
Branky: 77. Ayong - 65. Jandera, 76. Květ.

SFC Opava - Vítkovice 4:0 (1:0)
Branky: 60. a 87. Souček, 35. Jurečka, 70. Dedič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články