Jan Podroužek
20. června 2019 • 05:00

Ngadeu řeší přestup. Ve hře jsou splátky, Gent chce Slavii přeplatit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl by to nejdražší přestup v historii KAA Gent. Už v pondělí na předsezonní tiskové konferenci zmínil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, že v případě Michaela Ngadeua byla aktivována výstupní klauzule, která činí zhruba 115 milionů korun. Zájemcem je právě pátý tým Jupiler League. Případný transfer je ale velmi komplikovaný.



Chystá se obhájit zlato na africkém šampionátu, s Kamerunem vstoupí do turnaje příští úterý proti Guiney-Bissau. Ale taky řeší vlastní budoucnost. Teoreticky se může stát, že obránce Michael Ngadeu bude hrát od příští sezony ne ve Slavii, ale v belgickém Gentu.

„Jeden klub aktivoval výstupní klauzuli, obě strany teď spolu jednají. Michaela ale nechceme stresovat během mistrovství Afriky,“ vypustil v pondělí zprávu Jaroslav Tvrdík .

„Jasno by mělo být během několika dnů,“ doplnil ho sportovní ředitel Jan Nezmar.

Gent chce přes léto pořádně posílit svou obranu, už přivedl dva pravé beky, Alessia Castra-Montese z Eupenu, Reubena Yema z AS Trenčín, a stopera Jana van den Bergha z Beerschotu. A Ngadeu má být čtvrtý do mariáše.

V jeho případě je aktivována výstupní klauzule 4,5 milionu euro, tedy zhruba 115 milionů korun. Ale ne doslova. Gent prý totiž vymýšlí, jak se s částkou, která by mimochodem byla nejvyšší vydaná v historii klubu, vypořádat. Nabízí údajně dlouhodobé splátky, a už to samo o sobě nemusí být Slavii dvakrát po chuti.

Hovorka a Holeš ve Slavii: Konkurence pro Coufala a náhrada za Ngadea?
Video se připravuje ...

Podobně se snažil tuto klauzuli rozdrobit v lednu FC Fulham, na druhou stranu anglický klub tímhle manévrem spíš couval z rozjetého přestupu, protože si těsně předtím našel jiného hráče, Marcela Djala ze španělské Extremadury.

Belgická Jupiler League ovšem zároveň momentálně není v takové kondici, aby svou kvalitou válcovala FORTUNA:LIGU. Nedá se tak říct, že by Ngadeu šel vyloženě za lepším.

Přece jen ale existuje cestička, kudy by se dal tenhle transfer prošťouchnout. Gent je prý ochotný kamerunského obránce přeplatit. Zatímco ve Slavii pobírá podle zákulisních informací plat okolo 65 tisíc eur měsíčně, tedy zhruba 1,6 milionu korun, klub podnikatele Ivana De Witteho by mohl nabídnout až 90 tisíc eur, čímž by si Ngadeu polepšil přibližně o šest set tisíc korun za měsíc.

Slavia už se nicméně proti ztrátě velké opory pojistila, na začátku letní přípravy oznámila mimo jiné příchod stopera Davida Hovorky z Jablonce.

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Souček skoro za 400 milionů? Podepsal Slavii na pět let, ale mohl by i odejít
Video se připravuje ...

Exsparťan Hovorka v dresu rivala: O zájmu Slavie jsem věděl delší dobu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud