Hlavní obsah

Po deštích na Brněnsku přetekla hráz rybníka

Právo, miv

Okolí Tišnova na Brněnsku bylo na jihu Moravy oblastí, kde se ve středu večer a v noci na čtvrtek nejvíce vyřádily bouřky. Hasiči jejich následky odstraňovali na třinácti místech a nejednalo se jen o popadané stromy, dostali i zprávu o protržené hrázi rybníka.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Noční bouřka přinesla na Tišnovsku povodňovou vlnu.

Článek

„Po dvacáté hodině jsme na tísňové lince přijali informaci, že se pravděpodobně protrhla hráz rybníka Borky u obce Lubné. K místu vyrazilo hned několik jednotek. Ty zjistily, že k protržení nedošlo, ale přívaly vody přetékají přes hráz. Jednotky zde a na dalších blízkých rybnících situaci monitorovaly,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Podle mluvčího hasiči v deseti případech čerpali vodu ze zatopených prostor. V Katově na Tišnovsku místní jednotka dobrovolných hasičů čerpala vodu ze tří zatopených sklepů.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Bouřky na Tišnovsku

„V Bučovicích se voda dostala do jídelny místní školy,“ řekl mluvčí. Následky zaplavení likvidovali dobrovolní hasiči z Bučovic ještě ve čtvrtek dopoledne.

Okres Brno venkov se na nočních výjezdech hasičů podílel třinácti událostmi. Dalších sedm jich řešily posádky červených aut na Vyškovsku. Pět případů řešili hasiči na Hodonínsku.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Následky středečních bouřek

Tam navíc ve čtvrtek zhruba čtyřicet minut po půlnoci mezi Strážovicemi a Archlebovem na zabahněné vozovce havaroval kamion. Vyjel mimo vozovku a převrátil se. I tam následky nehody odstraňovali až do čtvrtečních dopoledních hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám