Hlavní obsah

Francouzský producent a hudebník Philippe Zdar zemřel po pádu z okna

Paříž

V Paříži zemřel významný francouzský hudebník a producent Philippe ,Zdar‘ Cerboneschi, člen elektronického dua Cassius, který spolupracoval s Hot Chip a Phoneix i raperem MC Solaarem. Nešťasnou náhodou vypadl z okna, uvedly agentura AFP a časopis Pitchfork s odvoláním na jeho agenta.

Foto: Profimedia.cz

Duo Cassius. Philippe Zdar je vpravo.

Článek

Agent uvedl, že padesátiletý hudebník „vypadl z okna horního patra staré budovy v Paříži“.

Philippe Zdar, který pracoval jako studiový technik, se na konci osmdesátých let seznámil s Hubertem Blanc-Francardem, známějším pod pseudonymem Boom Bass. Působili pod názvem La Funk Mob a věnovali se jak nahrávání, tak produkci nahrávek MC Solaara.

Později se přejmenovali na Cassius. Upozornili na sebe hned prvním albem 1999, na němž míchali hip hop, house a funk. Spolu s Daft Punk utvářeli francouzskou scénu elektronické hudby

Na posledním albu Ibifornia z roku 2016 hostovali významní muzikanti a rapeři jako Pharrell Williams, člen Beastie Boys Mike D nebo Cat Power. Nová deska dua Cassius nazvaná Dreems vychází tento pátek stejně jako nová deska skupiny Hot Chip A Bath Full of Ecstasy, kterou Zdar produkoval.

Jako producent a pracoval Zdar s MC Solaarem i americkou zpěvačkou Cat Power, Kaynem Westem či Jayem Z nebo se skupinou Phoenix. Jím produkované album Wolfgang Amadeus Phoenix získalo cenu Grammy v kategorii alternativní hudby. Remixoval nahrávky Beastie Boys, Björk a skupiny Franz Ferdinand.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám